Mala školska konferencija o velikim ciljevima UN-a,
Anita Belančić i Mirjana Lesić

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 13:30 - 0:00

Organizator:
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić, Josipa bana Jelacica 1, Ogulin

Vrsta događanja:
prezentacija

Publika:
učenici Osnovne škole Ivane Brlić - Mažuranić

Detalji:

Skupina učenika šestih razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić održat će niz kraćih prezentacija u formi konferencije. Svi učenici koriste prezentacijske alate paketa Office 365, a govore o proizvoljno odabranoj temi u okviru 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj UN-a koji će do 2030. promijeniti sliku svijeta. Učenici vježbaju kulturu javnog prezentiranja i korektnog korištenja internetski dostupnih podataka kao i izradu i korištenje prezentacija. Globalno značajne teme i problemi prikazuju se na učenicima pristupačan način te se potiče na doprinos svakog pojedinca.

Biografija:

Mirjana Lesić prof.informatike i pedagogije petnaest godina radi u OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin. U svom radu redovito sudjeluje u aktivnostima i natjecanjima na području informatike: natjecanje informatike Dabar, foto natječaji i dr. gdje učenici škole postižu zapažene rezultate.

Dr.sc. Anita Belančić,  dipl.ing.biologije, osam je godina nastavnik biologije i prirode u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Ogulinu. Tijekom tog razdoblja radila je u još osam škola u Karlovačkoj županiji, a prije dolaska u sustav obrazovanja bavila se zaštitom prirode i znanošću. Rado se uključuje u projekte i uvijek želi isprobati nešto novo.