Držićeve biljke s Omble,
voditeljice: Dubravka Tullio i Jasmina Runje

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 10:00 - 11:00

Organizacija:
Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Androvićeva 1

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Detalji:

Polazna točka radionice Držićeve biljke s Omble, su podatci da je UN 2020. godinu proglasio Godinom zaštite biljaka, te da je Marin Držić Rijeku dubrovačku doživljavao kao veliko nadahnuće za svoj rad. Kreativna radionica će započeti uvodnim razgovorom o bilju, lokalitetu na kojem određeno bilje raste, njegovim oblicima, bojama i mirisima, a nastavit će se razgovorom o Marinu Držiću,  njegovom boravku i ljubavi prema  području rijeke Omble, zbog čega ga je i pratio nadimak Vidra. Analizirajući njegov rad uočit ćemo da u svojim djelima spominje bosilak, garofalak, jabučica, kupusac, kruška, lijer, loćika, luk, morač, rozica/ružica, ruža, smokva, trator, travica, viojla i žito, kao i ostalo raznobojno cvijeće, drveće poput hrasta i oraha te zlatne dunje. Nakon uvodnog dijela polaznici radionice će sa svojim mentoricama krenuti u realizaciju, pri čemu će se izražavati grafičkom tehnikom visokog tiska - karton tiskom. Po završetku će se djela izložiti u prostoru i zajednički analizirati.

Biografija:

Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine u klasi profesorice Nine Ivančić na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik na radnom mjestu muzejskog pedagoga. Autorica je i koautorica pedagoških programa, publikacija i izložbi Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik.

 

Jasmina Runje rođena je 1983.godine u Splitu. Diplomirala je na širokobriješkoj Akademiji Likovnih Umjetnosti u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka , te je stekla naziv Akademski slikar i profesor Likovne kulture. Poslijediplomski studij „Ars Sacra“ završava 2008.godine pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića , te je stekla naziv Magistra slikarstva „Ars Sacra“. Zaposlena je u Domu Marina Držića u Dubrovniku na radnom mjestu muzejske pedagoginje pripravnice.

Napomene:

Molimo sve zainteresirane za radionice koje organizira Centar za mlade Dubrovnik, Centar brodomaketarstva i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, da se zbog organizacijskih razloga najave za sudjelovanje na e-mail: ztkdubrovnik@gmail.com 

Molimo sve zainteresirane za predavanje i radionice Zero waste boje, da zbog organizacijskih razloga, iskažu svoj interes za sudjelovanje suorganizatoru Gradu Dubrovniku, Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, zaključno do četvrtka 6. svibnja 2021. do 12 sati na sljedeću elektronsku adresu: urbanizam@dubrovnik.hr