Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.
Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.
Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).
Nova dimenzija hrane – 3D printana hrana, voditelji: Anica Bebek Markovinović, Adrijana Žigolić, Dora Brdar, Filip Valjak, Deni Kostelac i Danijela Bursać Kovačević
Datum i vrijeme:
srijeda 4.5.2022., 12:00 - 12:30
srijeda 4.5.2022., 13:00 - 13:30
srijeda 4.5.2022., 14:00 - 14:30
srijeda 4.5.2022., 15:00 - 15:30
Mjesto održavanja:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6
Vrsta događanja:
Radionica
Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole
Lokacija (prostorija):
Laboratorij (HRZZ IP-2019-04-2105)
Detalji
Razvoj 3D-printanja hrane sve više zaokuplja pozornost industrije, gastronomije, kao i znanstvenih krugova, te se nove spoznaje na ovu temu vrlo brzo izmjenjuju i šire. Danas znamo da je ova zanimljiva tehnologija pronašla svoje mjesto u graditeljstvu, medicini, avijaciji, no što je sa hranom? Aditivnom tehnologijom 3D-printanja danas se izrađuju funkcionalni proizvodi željenog sastava i oblika, a u svijetu je ova tehnologija naišla na odličan prijem i u gastronomiji te su potrošačima danas sve dostupnije nove dimenzije 3D-hrane. Zašto printati hranu i koje su prednosti 3D-printane hrane? Koja se hrana uopće može 3D-printati? Kojeg je okusa 3D-printana hrana? Sve što ste željeli saznati o 3D-printanju hrane, a niste imali koga upitati – sad je trenutak! 😊 U sklopu naše radionice moći ćete iz prve ruke vidjeti 3D-printanje hrane te saznati zašto je ono danas toliko zanimljivo i popularno!
Biografija:
Anica Bebek Markovinović, mag.ing.
http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_kemiju_i_tehnologiju_voca_i_povrca/anica_bebek_markovinovic
Izv.prof.dr.sc. Danijela Bursać Kovačević
http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_prehrambeno_tehnolosko_inzenjerstvo/laboratorij_za_kemiju_i_tehnologiju_voca_i_povrca/danijela_bursac_kovacevic
Filip Valjak, mag.ing.mech.
https://www.cadlab.fsb.hr/katedra/djelatnici/filip-valjak-31
Deni Kostelac, mag.ing.
http://www.pbf.unizg.hr/zavodi/zavod_za_biokemijsko_inzenjerstvo/laboratorij_za_opcu_mikrobiologiju_i_mikrobiologiju_namirnica/deni_kostelac