Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Signalizacija bojom - od prirode do dizajna,
Ivan Beritić

Datum i vrijeme:

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji

Kratki osvrt na postojeće sisteme signalizacije bojom u prirodi, njihovo značenje u prirodi naspram njihove funkcije u modernoj današnjici. Cilj izlaganja je povući paralele u signalizaciji bojom u prirodnim sistemima, sa njihovim anlaozima u komunikaciji bojom u dizajnu; Te kroz brojne primjere pokušati ilustrirati i usporediti same evolucijske funkcije boja u biljnome i životinjskome, sa psihologijom odabira boje u dizajnu i marketingu.

https://www.youtube.com/watch?v=RbUvnznHbtE

Biografija:

Ivan Beritić

Asistent je na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu na kolegijima iz područja bojadisanja, tekstilnog tiska, mjerenja boje i teorije o boji. Osim iz područja industrijskog dizajna tekstila ima formalno obrazovanje u području audio-inženjeringa, te iskustvo kroz djelovanje i rad u Udruzi likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, te Hrvatskom dizajnerskom društvu.