Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Evolucija prije života,
Vladimir Bermanec

Datum i vrijeme:

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Mala dvorana

Detalji

Kako je nastala Zemlja, i kako je izgledala na početku? Geoločka su istraživanja proteklih desetljeća prešla tradicionalno postavljenu granicu Zemlje kao nebeskog tijela. Tako su proširena naša shvaćanja procesa koji se odvijaju ne samo u zemljinoj kori, nego i na cijeloj Zemlji, pa i na drugim nebeskim tijelima. Svi ti procesi doveli su nas

do pojave života na Zemlji. Međutim isti ili vrlo slični procesi odvijaju se i na drugim tijelima u Sunčevom sustavu. Novi podaci o Marsu, Titanu, Mirandi, Europi, ali i o asteroidima i kometima pokazuju da se i na njima odvijaju procesi kao i na Zemlji.

https://www.youtube.com/watch?v=UKr-6JXbjcY

Biografija:

Vladimir Bermanec

Akademik i redoviti je profesor u trajnom zvanju na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova iz područja mineralogije objavljenih u prestižnim svjetskim znanstvenim časopisima. Također je svoje radove predstavljao na međunarodnim i domaćim znastvenim skupovima. Član je Komisije za nomenklaturu, klasifikaciju i nove minerale Međunarodne mineraloške asocijacije i njezinog komiteta za grupu epidota.