Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Pronađi me - pokazna vježba potražnih pasa HGSS-a,
voditelj: Neven Putar sudionici: Neven Putar i Baltazar, Dubravko Butala i Thor, Robert Mrvoš i Max, Kruno Stipetić i Draco

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
opća populacija

Lokacija (prostorija):
Online

Detalji:

Kroz kratku uvodnu prezentaciju objasnit će se uloga i zadaće K9 potražnih timova HGSS-a, te kroz video zapis prikazati upravljanje od strane vodiča i samostalnost psa u radu.

https://www.youtube.com/watch?v=EfDUkXd5P5A

Biografija:

Hrvatska gorska služba spašavanja je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnog značaja čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

Službu čine alpinisti, speleolozi, visokogorski planinari i skijaši, koji su posebnom obukom osposobljeni za pružanje prve medicinske pomoći i osposobljeni za sve tehnike gorskog spašavanja, uključujući i spašavanja uz pomoć helikoptera te za potrage na nepristupačnim terenima i uz pomoć potražnih pasa. Služba danas broji oko 1000 članova.

Internet stranica: http://www.gss.hr/