Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Oči - ogledalo duše,
voditelji: Marija Mamić, Valentina Plichta, Borna Medić i Željka Magdalena Stepanić

Datum i vrijeme:

Organizator:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica, prezentacija, kviz

Publika:
opća populacija, djeca s posebnim potrebama

Lokacija:
Klinika za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju

Detalji:

Jeste li se ikada zapitali kako svijet izgleda kroz oči konja ili kameleona? Ova radionica vam je sjajna prilika da stvari vidite u potpuno novom svjetlu! Oči životinjama pomažu da prežive u specifičnim uvjetima zbog čega su dijelovi oka i njihove funkcije različite kod različitih životinjskih vrsta. Neke životinje uopće ne vide boje, neke vide samo nekoliko boja dok neke vide dijelove spektra koje mi ne možemo vidjeti- od infracrevnog do ultraljubičastog.

Posjetitelji će moći saznati zanimljive činjenice o razvoju oka, čuti o razlikama u anatomskoj građi oka između pojedinih životinjskih vrsta, sudjelovati u oftalmološkom pregledu psa, izraditi model oka prema skici i sudjelovati u kvizu znanja.

Biografija:

Marija Mamić

Rođena je 21. svibnja 1992. godine u Zagrebu. Srednju školu, VII. gimnaziju završava 2011. godine kada postaje studentica integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je 2018. godine s temom „Liječenje pasa s grudno- slabinskim sindromom“. Odmah po završetku studija započinje jednogodišnji internship program na Klinikama Veterinarskog fakulteta u sklopu Sveučilišne veterinarske bolnice. U travnju 2019. godine zapošljava se kao asistent Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju Veterinarskog fakulteta. Akademske godine 2019./2020. upisuje poslijediplomski doktorski studij iz Veterinarskih znanosti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja sudjeluje u radu brojnih studentskih udruga. Bila je aktivno uključena u nastavu kao demonstrator i volonter Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju tijekom 4 godine. Dobitnica je posebne Rektorove nagrade. Posebno područje interesa su joj veterinarska oftalmologija i neurokirurgija u kojima se usavršava sudjelujući na brojnim tečajevima i kongresima.