Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Otpad & Sunce u službi fotokatalitičke razgradnje Mikroonečišćivala (OS-Mi),
voditeljice: Kristina Miklec, Lucija Radetić i Jan Marčec

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovnse škole, 5. i 6. razred onovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Predstavljanje projekta „Otpad & Sunce u službi fotokatalitičke razgradnje Mikroonečišćivala“ (OS-Mi) koji je usmjeren na razvoj solarne fotokatalize, kao 4. stupnja pročišćavanja voda. Sudionicima bismo objasnili kako uz pomoć Sunca i titanovog dioksida možemo ukloniti štetne tvari poput lijekova iz vode.

https://www.youtube.com/watch?v=q59XdHFE2I8

Biografija:

Kristina Miklec

Završila preddiplomski studij Geoinženjerstvo (2016.) i diplomski studij Inženjerstvo okoliša (2018.) na Geotehničkom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu.

Sudjelovala na Erasmus+ projektu Stručne prakse te provela četiri mjeseca na Sveučilištu u Cranfieldu, Velika Britanija. Sudjelovala na doktorskom projektu čije je područje istraživanja bila analiza tala onečišćenih ugljikovodicima te načini remedijacije takvih tala. Usavršila analitičke tehnike kao što su GC-MS i ICP-MS.

Stručnu praksu u okviru diplomskog studija Inženjerstvo okoliša odradila u Glavnom vodnogospodarskom laboratoriju Hrvatskih voda u Zagrebu. Monitoringom površinskih voda, koja je glavna djelatnost Laboratorija, usavršila tehnike rukovanja najmodernijim uređajima za analizu vode (ICP-MS, TripleQuad-MS).

Trenutno, studentica na poslijediplomskom studiju Inženjerstvo okoliša i zaposlena kao asistentica na projektu „Otpad & Sunce u službi fotokatalitičke razgradnje Mikroonečišćivala“ (OS-Mi), sufinanciranom od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, KK.01.1.1.04.0006.

 

Lucija Radetić

Diplomirala 2015. na Geotehničkom fakultetu gdje radi kao asistentica. Sudjeluje u nastavi te je aktivni sudionik na projektima OS-Mi (voditeljica doc. Ivana Grčić, Geotehnički fakultet) i NanoPeroPhotoSens (voditeljica dr.sc. Andreja Gajović, Institut Ruđer Bošković). Studentica doktorskog studija Inženjerstvo okoliša.

 

Jan Marčec

Student prve godine diplomskog studija Inženjerstvo okoliša na Geotehničkom fakultetu. Dobitnik Rektorove nagrade 2019. za rad 'Solarna fotokataliza u zaštiti voda i zraka – od eksperimenta do pilota'. Uključen u znanstvene aktivnosti Fakulteta i Laboratorija za inženjerstvo okoliša.