Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Kultura molekule,
voditeljice: Mia Gotovuša, Kristina Sušac, Lucija Rebrović, Iva Žuvić

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 15:15 - 16:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Stalni postav

Detalji:

Znanstvenici među sobom dijele posebne vrijednosti i norme koje upravljaju njihovim radom te metodički način dolaska do saznanja o prirodi tvari i molekula. Taj sustav vrijednosti i načini razmišljanja čine temelj posebne znanstvene kulture. Na radionici će četiri znanstvenice prikazati kemijski svijet u kojem će rastumačiti naizgled jednostavne stvari koje mogu dovesti čovjeka na preispitivanje ostatka svijeta oko sebe. To nije običan crno-bijeli svijet, već svijet prepun šarenila i zanimljivosti. To je svijet građen od raznolikih tvari i materijala, a poznavanje njihovih svojstava omogućava nam njegovo bolje razumijevanje. Zajedno ćemo uroniti u svijet polarnih i nepolarnih molekula, topivosti metala, šarenih bakrenih spojeva, a sve to na poučan i zanimljiv način. Pokusi koji će se izvoditi su prilagođeni svim uzrastima, a polaznici će moći aktivno sudjelovati u izvedbi istih.

Biografija:

Mia Gotovuša

Kristina Sušac

Lucija Rebrović

Iva Žuvić

https://docs.google.com/document/d/13DrW2ZdzAoC4TIvDgsoAqr2WgK_9FSVti5PRzrO-Fj8/edit