Tradicijska kultura,
Ines Cvitković Kalanjoš

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 10:00 - 11:30

Organizator:
OŠ dr. Jure Turića, Gospić, Ulica Miroslava Kraljevića 15

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
osnovna škola

Lokacija:
OŠJTGS

Detalji:

Radionica Tradicijska kultura održati će se u osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću sa 4 razredom. Na radionici će sudjelovati i studenti 1. godine Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Radionica je planirana na otvorenom prostoru. Glazbeno će se prezentirati tradicijska kultura ličkoga kraja te će kasnije učenici uz pomoć studenata izrađivati pojedine predmete koji će biti prezentirani na samoj radionici. 

Biografija:

Ines Cvitković Kalanjoš rođena je 1982. godine u Rijeci. Živi u Novom Vinodolskom, udana te majka jednog djeteta. Pohađala je osnovnu i osnovnu glazbenu školu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom te srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, instrumentalist-harmonikaš u klasi prof. Dražena Košmerla gdje je postigla zapažene rezultate  i nagrade po regionalnim i međunarodnim natjecanjima. 2008 godine diplomirala je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Odjel za glazbu sa temom „Priređivanje za harmonikaške ansamble“ kod mr. art.  Bashkim A. Shehu i stekla titulu profesora glazbene kulture. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Glasba Romov v Primorsko-goranski županiji in možnosti uporabe glasbe Romov v vzgojno-izobraževalnem procesu na Hrvaškem“ pod vodstvom red.prof.dr. Svaniborja Pettana obranila je 2017. godine na Filozofskoj fakulteti u Ljubljani, Odjel Muzikologije, smjer Etnomuzikologije.
Od 2008. do 2010. godine zaposlenica je Učiteljskog fakulteta u Rijeci, Odsjeka za učiteljski studij u Gospiću na radnom mjestu stručnog suradnika - voditelj vježbi iz metodike glazbene kulture. Od 2010. godine bila je suradnik u suradničkom zvanju i na radnom mjestu asistenta iz umjetničkog područja, polja glazbene umjetnosti na istom fakultetu a danas na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru a od 2018. godine zaposlena je na istom fakultetu u suradničkom zvanju i na radnom mjestu poslijedoktoranda za znanstveno područje humanističkih znanosti, polje znanost o umjetnosti, grana muzikologija i etnomuzikologija. Predstavnica je asistenata u Stručnom vijeću Odjela za nastavničke studije u Gospiću te je administratorica Alumni kluba Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Objavila je nekoliko znanstvenih i stručnih članaka te aktivno sudjeluje na simpozijima i znanstvenim konferencijama u zemlji i inozemstvu.