Arheološka pričopričalica,
voditeljica: Ana Pamuković

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 18:00 - 18:30

Mjesto održavanja:
Muzej grada Šibenika, ul. Gradska vrata 3

Vrsta događanja:
ONLINE PROJEKCIJA KRATKOG FILMA

Publika:
predškolski uzrast, osnovna škola

Lokacija (prostorija):
MGŠ- atrij

Detalji

Autorica će predstaviti priču o arheologiji i njezinom razvitku te prikazati koji je posao arheologa. Na primjeru lokaliteta u šibensko- kninskoj županiji i muzejskih eksponata objasniti će se na koja nam sve pitanja arheološka istraživanja i pronađeni predmeti daju odgovore. Objasniti će se zašto je bitno da arheolozi surađuju s drugim znanostima i kako svatko može postati sudionik u očuvanju arheološke baštine.

https://www.youtube.com/watch?v=NFIB1OVCg5w

Biografija:

Ana Pamuković rođena je u Šibeniku 1991. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Šibeniku, a sveučilišno obrazovanje i magistarski naziv stječe pri Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru. Tijekom studija sudjelovala je na studentskim konferencijama u ulozi predavača i organizatora, te na  dvije međunarodne razmjene. Dobitnica je Rektorove nagrade za izvrsnost za akademsku godinu 2011./2012. Trenutno je zaposlena kao pripravnik-kustos u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu pri čemu surađuje s Muzejom grada Šibenika. Trenutno radi na nekoliko znanstvenih članaka.


MGŠ - Muzej grada Šibenika, ul. Gradska vrata 3
(zbog ograničenog broja sudionika na radionicama molimo ranije najaviti sudjelovanje na 099 770 4693)

GKŠ - Gradska knjižnica Juraj Šižgorić - Šibenik, Poljana 6

GAV - Gimnazija Antuna Vrančića, Put Gimnazije 64
(zbog ograničenog broja sudionika na demonstracijama pokusa molimo ranije najaviti sudjelovanje na 091 959 9110 ili 099 516 6719)

MCFV - Memorijalni centar Faust Vrančić, I. ulica 1a, Prvić Luka

DS - Donja Srima,
smještaj: http://tinyurl.com/Domacinova i suhozid.hr
(za sudjelovanje na suhozidarskoj radionici potrebno je sa sobom ponijeti zaštitne/radne rukavice)  

Napomena:

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i ograničenim brojem mjesta na radionicama i demonstracijama, molimo Vas da poštujete princip prethodne telefonske najave.

U slučaju uvođenja novih epidemioloških ograničenja, postoji mogućnost prebacivanja dijela programa na online formu, što će biti prethodno najavljeno na službenim stranicama Festivala www.festivalznanosti.hr
i Facebook stranici Festival znanosti Šibenik: www.facebook.com/Festival-znanosti-Šibenik