Glutenska mreža
Voditelji događanja i izvođači:
Marina J. Grubešić i Mirjana Pinotić
Datum i vrijeme:
ponedjeljak 5.5.2025., 0:00 - 0:00
Mjesto održavanja:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula
Vrsta događanja:
radionica
Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola
Lokacija (prostorija):
SŠP
Detalji
Učenici 3.b razreda smjera nutricionist, izradit će poster u aplikaciji „Canva“ koji će obuhvaćati sljedeće:
- Sastav i formiranje glutenske mreže
- Važnost glutena u pekarstvu
- Žitarice bez glutena
- Celijakija
Biografije voditelja:
Marina Jantoš Grubešić, nastavnica je stručnih predmeta za tehničare nutricioniste. Radi u Strukovnoj školi Pula od 2002. godine. Kontinuirano se usavršava na Stručnim vijećima kemije Istarske županije i Međužupanijskim vijećima Prehrane gdje provodi i edukacije ostalih sudionika na teme: GMO hrana, Kemijska analiza maslinovog ulja, Digitalne metode u nastavi, Inovativne metode poučavanja, Važnost i primjena timskog rada.
Sudjelovala je i u međunarodnom predavanju/radionicama na temu Održivi razvoj i primjena poučavanja u školi.
Napredovala je u zvanje nastavnik savjetnik.
Mirjana Pinotić je nastavnica stručnih predmeta za tehničare nutricioniste. Radi u školi od 1992. godine. Kontinuirano se usavršava putem AZOO-a i ASOO-a. Sudjelovala je u projektima energetske učinkovitosti i socijalnih inovacija.
Završila je edukaciju za medijatora i Mirovne studije u Zagrebu.