Verk, Jasna; Marčeta, Davor:
Robotika i elektronika

Datum i vrijeme:
četvrtak 13.5.2021., 17:00 - 0:00

Organizator:
Zajednica tehničke kulture Pula, Centar za tehničke aktivnosti Veruda, Trg kralja Tomislava 13, Pula

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolski uzrast, niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Detalji:

Na robotici i elektronici učenici će programirati i naredbama pokretati robota. Koristeći se mikrokontrolerima, mobilnim Boa-Bot robotom,  mobilnim  EmoRo robotom i lego- elementima „Fischertechnik", upoznat će  mehaničku konstrukciju robota, pogonski uređaj  te izradu i primjenu programa.

 

Biografija:

Mali znanstvenici
Po svojoj prirodi programi Centra nadovezuju se i nadograđuju na predmete iz prirodoslovlja, tehničke kulture i informatike u osnovnoj školi. Jedan je od posebnih zadataka otkrivanje darovite djece u ranim fazama školovanja  i upoznavanje s metodama istraživačkoga rada. Centar je mjesto u kojem putem radionica želimo znanost što maštovitije prenijeti djeci i pokazati im da učenje može biti  zabavno i primjenjivo.
Našim programima želimo kod polaznika podići razinu znanstvene pismenosti, popularizirati STEM pristup i metodologiju. Putem „znanstvenih čarolija“, praktično i pojednostavljeno, prezentiramo apstraktne pojmove, prirodne zakon i pojave kako bismo djeci približili znanost.
Znanost je promijenila svijet – prezentacija na radionici „Mali znanstvenici. U čast najvećim umovima koji su promijenili svijet, učenici će raditi pokuse, eksperimente i prezentacije na temu „Kultura znanosti“ poznatih znanstvenika: Aristotela, Arhimeda, Galilea Galileija, Michaela Faradaya, Thomasa Alve Edisona, Isaaca Newtona, Nikole Tesle i drugih.