Kovačić, Ines; Pustijanac, Emina; Žižović, Breza; Antunović-Piton, Branka:
Imamo li kulturu o znanosti?

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 8:00 - 12:00
utorak 11.5.2021., 8:00 - 12:00
srijeda 12.5.2021., 8:00 - 12:00
četvrtak 13.5.2021., 8:00 - 12:00

Organizator:
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Zagrebačka ulica 30, Pula

Vrsta događanja:
Radionica

Lokacija:
dvorana Nella Milottija

Detalji:

Učenici će pristupiti predavanjima na daljinu na temu „Imamo li kulturu o znanosti?” Predviđena tematika kroz interaktivna predavanja predstavit će se u trajanju od 45 minuta. 
Teme izlaganja:
1. Znanstvena kultura o energiji
2. Život školjkaša i algi u kulturi 
3. Leonardo da Vinci - umjetnik i znanstvenik
4. Vidim, zamišljam, stvaram:„važnost i uloga matematičkog razmišljanja i zaključivanja”.

 

Biografija:

Ines Kovačić zaposlena je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Autorica je i koautorica više znanstvenih radova i udžbenika. Članica je Hrvatskoga biološkog društva i Hrvatskoga toksikološkog društva.

Emina Pustijanac zaposlena je na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autorica je i koautorica  više znanstvenih radova i udžbenika. Članica je Hrvatskoga mikrobiološkog društva.

Breza Žižović zaposlena je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Slikarica je i scenografkinja. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Istre.

Branka Antunović-Piton zaposlena je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Autorica je i koautorica  mnogih udžbenika te stručnih i znanstvenih radova. Aktivan je član Matematičkoga društva Istra.