Kultura zdravstvene komunikacije i figurativni jezik,
voditeljica: Tanja Gradečak, suradnica: Barbara Kružić

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
KLUB 60+, Ul. Otokara Keršovanija 33, 31000, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
građanstvo- članovi kluba 60+ i studenti Diplomskog studija engleskog jezika i književnosti – nastavnički smjer

Lokacija (prostorija):
KLUB 60+

Detalji

Radionica ima za cilj rasvijetliti učinke uporabe figurativnog jezika (poglavito metafora i metonimija) u zdravstvenoj komunikaciji (prvenstvo komunikaciji između zdravstvenih djelatnika i korisnika zdravstvenih usluga, no i u međusobnoj komunikaciji zdravstvenih djelatnika odnosno pacijenata), tj. provjeriti koliko figurativni izrazi mogu doprinijeti poboljšanju komunikacije odnosno smetati joj. Usporedbom izraza doslovnog i figurativnog značenja u aktivnostima interpretacija dijaloga između liječnika i pacijenta, kao i analizom osobnih iskustava sudionika pokušat će se doći do zaključaka o strukturi i kulturi dijaloga o zdravlju i bolesti.

Biografija:

Voditeljica:

Tanja Gradečak je izvanredna profesorica na Odsjeku za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta i predaje gramatiku i povijest engleskog jezika na preddiplomskoj i diplomskoj razini.Znanstveno je usmjerena k proučavanju kognitivne lingvistike, pragmatike i semantike te jezika u cjelini, a predavanje i podučavanje ne vidi kao posao, nego kao poziv.

Suradnica:

Barbara Kružić, mag. educ philol. angl. et croat.

Barbara Kružić profesorica je engleskog i hrvatskog jezika i književnosti. Predaje engleski jezik u Osnovnoj školi Lug te je studentica na Poslijediplomskom studiju Jezikoslovlje na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Svoje oduševljenje jezikom i jezičnim pojavama pokušava prenijeti i na svoje učenike.