(Opća) KULTURA (o) ZNANOSTI,
voditeljice: Marija Krajnović, Ivana Brkanić Mihić i Lucija Kraus

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 18:00 - 18:45

Organizacija:
Građevinski i arhitektonski fakultet, Vladimira Preloga 3, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
studenti, nastavnici, arhitekti i građevinari, građanstvo i svi koje zanima znanost

Lokacija (prostorija):
GRAFOS (vanjski, natkriveni prostor)

Detalji:

Planiranim događanjem želi se znanost na zanimljiv i poučan način približiti svim zainteresiranim sudionicima. Kviz se sastoji od dva kruga s pitanjima na koja se odgovara na papire za odgovore koje će sudionici dobiti na licu mjesta. Na kviz je potrebno doći s priborom za pisanje te okupiti ekipu znalaca od maksimalno 4 člana.

Sudjelovati mogu svi koji žele provjeriti svoje znanje (formalno i neformalno, korisno i beskorisno) o znanosti  u opuštenoj i zabavnoj atmosferi.

Za sudjelovanje na kvizu potrebno je prijaviti ekipu na mkrajnovic@gfos.hr

Biografija:

Marija Krajnović, mag. ing. arch., Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Marija Krajnović rođena je 1988. godine u Osijeku. Diplomirala je 2013. g. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.  Od 2013. do 2014. g. radila je kao profesorica stručnih predmeta u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a zatim se 2014. g. zapošljava u projektantskom uredu BP Consulting u Osijeku. Radi kao projektant suradnik na poslovima arhitektonskog projektiranja, izrade projektne dokumentacije idejnih, glavnih i izvedbenih projekata javnih, poslovnih, školskih, sportskih i privatnih objekata, hotela i obiteljskih kuća, energetske obnove zgrada i projektima interijera.. Od 2018. g. zaposlena je na Građevinskom fakultetu Osijek kao asistent na Zavodu za arhitekturu i urbanizam te sudjeluje na predmetima: Osnove arhitektonskog projektiranja, Arhitektonsko projektiranje, Enterijer i Urbanističko-arhitektonski studio-završni rad na preddiplomskom sveučilišnom studiju arhitekture i urbanizma.

 

doc.dr.sc. Ivana Brkanić Mihić, mag.ing.arch., Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Ivana Brkanić Mihić rođena je 1986. godine u Osijeku. Diplomirala je 2011. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a titulu doktora znanosti iz područja arhitekture i urbanizma stekla je 2018. na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Od 2012. godine zaposlena je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek kao asistent, a od 2019. godine kao docent. Radi kao projektant suradnik na poslovima arhitektonskog projektiranja i izrade projektne dokumentacije stambenih, javnih i zgrada poslovne namjene. Sudjeluje u izvođenju nastave na predmetima: Arhitektonske konstrukcije 1, 2 i 3, Stambene zgrade 1 i 2 te Urbanističko-arhitektonski studio-završni rad na Preddiplomskom sveučilišnom studiju arhitekture i urbanizma te na predmetima Elementi visokogradnje I i II na Preddiplomskom sveučilišnom studiju građevinarstva.

Lucija Kraus, mag.ing.arch., Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Lucija Kraus rođena je 1989. godine u Osijeku. Nakon završene III. gimnazije u Osijeku, 2008. godine upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Diplomski studij arhitekture i urbanizma završava 2014. godine. Iste godine zaposlena je u arhitektonskom uredu IDEA studio d.o.o. u Zagrebu gdje radi kao projektant suradnik na poslovima arhitektonskog projektiranja, izrade projektne dokumentacije idejnih,   glavnih i izvedbenih projekata javnih, poslovnih, školskih, ugostiteljskih, privatnih objekata i obiteljskih kuća te projektima interijera. Od 2015. godine zaposlena je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek kao asistent. Sudjeluje u izvođenju nastave na predmetima: Arhitektonske konstrukcije 1 i 2,  Zgrade za odgoj i obrazovanje te Urbanističko-arhitektonski studio-završni rad na Preddiplomskom sveučilišnom studiju arhitekture i urbanizma te na predmetima Elementi visokogradnje I i II na Preddiplomskom sveučilišnom studiju građevinarstva.