Kad su navodnici obrisani,
autori: Amra Hodžić i Jakov Sabljić

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 11:00 - 11:45

Organizacija:
Radio UNIOS, na 107,8 MHz

Vrsta događanja:
Radijska emisija

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola, studenti, profesori, građanstvo

Lokacija (prostorija):
FFOS, ST. RADIO
http://radio.unios.hr

Detalji:

U emisiji će se progovoriti i pisanju seminarskih, završnih, diplomskih i doktorskih radova. Studenti i profesori pričat će o svojim iskustvima susretanja s plagijatima i oblicima njihova suzbijanja.

Biografija:

Autori:

Amra Hodžić

Amra Hodžić studentica je 1. godine diplomskog studija Njemačkog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Osijek. Stalna je suradnica emisije Filozofski u eteru (emisije o ljudima i događajima na Filozofskom fakultetu u Osijeku). Amra Hodžić studentica je istraživačica u projektu „Tragovi njemačkog jezika, književnosti i kulture u Hrvatskoj – od početka do današnjice“ i sudjelovala je u jednogodišnjem međunarodnom projektu „Britanske/američke, njemačke i hrvatske filmske adaptacije književnosti" (2016–2017). Izlagala je na nekoliko međunarodnih studentskih konferencija i na znanstvenim simpozijima. Amra Hodžić bila je 2016.–2017. godine studentica savjetnica na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost

Izv. prof. dr. sc. Jakov Sabljić, Filozofski fakultet Osijek

Jakov Sabljić rođen je 1980. godine u Osijeku. Na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine stekao je akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologije, znanstvene grane teorija i povijest književnosti. Od 2004. godine Jakov Sabljić zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao znanstveni novak – asistent na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost, potom od 2011. kao docent te od 2018. kao izvanredni profesor. Trenutačno izvodi kolegije iz područja metodike nastave. Jakov Sabljić autor je priručnika Iz metodičke teorije i prakse nastave književnosti, (2011) i znanstvene knjige Hrvatske i crnogorske književne teme, (2014). Znanstvene radove iz područja metodike,  komparativne književnosti i teorije književnosti sustavno objavljuje od 2006. godine u mnogobrojnim književnim časopisima i zbornicima s domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova.

Osobna web stranica: http://www.ffos.unios.hr/hrvatski/izv-prof-dr-sc-jakov-sabljic