Kulturna baština drevnih civilizacija,
autori: Mario Jeleč i Kristina Strukar

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 10:00 - 18:00
utorak 11.5.2021., 10:00 - 18:00
srijeda 12.5.2021., 10:00 - 18:00
četvrtak 13.5.2021., 10:00 - 18:00
petak 14.5.2021., 10:00 - 18:00
subota 15.5.2021., 10:00 - 18:00

Organizacija:
Građevinski i arhitektonski fakultet, Vladimira Preloga 3, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
GRAFOS (vanjski, natkriveni prostor)

Detalji:

Odolijevajući vremenu i prirodnim silama, obavijene velom tajni i misterije, građevine drevnih civilizacija oduvijek su pobuđivale veliki interes ljudi. Razlog tomu najčešće je njihova mistična ezoterična energija ili razbuktala mašta posjetitelja fasciniranih umijećem gradnje, načinom života i religijama našim drevnih predaka. Kulturna baština drevnih civilizacija i danas je vrijedna divljenja, zbog čega ju je potrebno održavati i čuvati budućim generacijama. Neke od građevina koje su gradili stari Grci, Rimljani ili Egipćani i danas predstavljaju impozantna graditeljska rješenja od kojih su neka još uvijek nedokučiva modernom inženjeru graditelju. U skaldu s tim bit će prikazane najznačajnije građevine kulturne baštine drevnih civilizacija, s naglaskom na tadašnja i danas još uvijek inovativna rješenja.

Biografija:

Mario Jeleč, poslijedoktorand, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Rođen 1990. godine u Doboju, Bosna i Hercegovina. Po zvanju je magistar inženjer građevinarstva čija su istraživanja usmjerena na područje razvoja i primjene modernih sustava nosivih konstrukcija. Diplomu magistra inženjera građevinarstva stekao 2013. godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku, a diplomu doktora znanosti 2019. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno zaposlen kao poslijedoktorand na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku na Zavodu za materijale i konstrukcije s glavnim aktivnostima vezanim za edukaciju, znanstveno istraživanje i stručni rad iz područja nosivih konstrukcija. Posjeduje računalne vještine (Autodesk programi, Microsoft Office, CSi SAP2000, Ansys). Govori engleski jezik.

http://www.gfos.unios.hr/portal/index.php/fakultet/djelatnici/jelec-mario.html

Kristina Strukar, asistentica, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek

Rođena 1994. godine u Vinkovcima. Po zvanju je magistrica inženjerka građevinarstva čija su istraživanja usmjerena na građevinske materijale. Diplomu magistrice inženjerke građevinarstva stekla je 2017. godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku. Trenutno zaposlena kao asistentica na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku na Zavodu za tehničku mehaniku s glavnim aktivnostima vezanim za edukaciju i znanstveno istraživanje. Komunikativna, odgovorna i motivirana, posjeduje računalne vještine (Autodesk programi, Microsoft office, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Graphisoft Archicad, SCIA Engineer). Govori engleski jezik.

http://www.gfos.unios.hr/cv/preddiplomski-sveucilisni-studij-gradevinarstvo/kristina-strukar