Znanstvena znatiželja,
predavačica: Željka Dujmić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 10:00 - 10:45

Organizator:
Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek; Fakultet sestrinstva Sl.Brod; Srednja medicinska škola Sl.Brod 3 razred, Ul. Vatroslava Jagića 3a, 35000, Slavonski Brod

Vrsta događanja:
ONLINE PREDAVANJE

Publika:
učenici srednje medicinske škole

Lokacija:
FDMZ, Fakultet sestrinstva Sl.Brod, online putem aplikacije MS Teams

Detalji:

Svaka znanstvena disciplina ima svoje odrednice po kojima se razlikuje od ostalih. Upoznavanje sa  osnovim  karakteristikama  svake pojedine znanstvene grane otvara nebrojene mogućnosti  novih ideja i mogućih realizacija.

Najnovija otkrića svakodnevno poboljšavaju kvalitetu života, produženje zdravlja, globalnu infomiranost, bolju  zaštitu ali i opasnost.

Koristeći svakodnevno nove znanstvene spoznaje i uživajući u njihovim prednostima  dobijamo poticaje da i sami uđemo u taj svijet neslućenih mogućnosti.

Brzo i svakodnevno informiranje nam omogućava da i iz naše sredine pratimo  i aktivno učestvujemo u najnovijm spoznajama  i da sami kreiramo različita istraživanja. Postojanje umreženih  suradničkih baza nam omogućava online uključivanje u istraživačke i  stvaralačke procese.

 Cilj predavanja je popularizacija  znanosti  i dostupnost znanstvenih sadržaja na uređen i predvidiv  način.

 

Biografija:

Željka Dujmić, mag. med. techn., predavač

FDMZ/ katedra za sestrinstvo i palijativnu medicinu

Željka Dujmić, mag. med.techn., rođena 1977. godine. Od 1997 radi kao medicinska sestra na Odjelu za neonatologiju- intezivna OB ”Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod. Od 2011 godine radi kao medicinska sestra za kvalitetu zdravstvene njege  a od 2016 godine kao medicinska sestra za intrahospitalne infekcije u Jedinici za kvalitetu OB ”Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Završila srednju medicinsku školu u Slavonskom Brodu 1996 godine, te je kroz svoj rad medicinske sestre u matičnoj bolnici stjecala iskustva i obrazovala se i 2007 godine stječe zvanje stručna prvostupnica sestrinstva a 2011 godine i sveučilišna prvostupnica sestrinstva na Medicinskom fakultetu, Osijek.  Diplomski studij sestrinstva, Medicinskog fakulteta Osijek završava 2013.godine  i stječe zvanje mag.med.techn.

U razdoblju od 2017. prisutna je na FDMZ u Osijeku kao asistent, a od svibnja 2019, god kao predavač istog fakulteta. Tijekom navedenog perioda je obavljala nastavne aktivnosti na preddiplomskom i diplomskom studiju. 

Tijekom proteklih godina prisustvovala je nizu domaćih i međunarodnih simpozija i tečaja te objavila 13 znanstvenih i stručnih članaka na međunarodnim simpozijima i časopisima.

Aktivna je članica HUMS i HKMS.

Aktivno se služi engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom.