Korado Korlević: Boje turizma

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 13:30 - 0:00

Mjesto održavanja:
Zajednica tehničke kulture Pula, Velika dvorana, Frane Glavinića 1, Pula

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji

Boje nisu samo umjetnost, doživljaj, ljepota. Fizikalna pozadina boja čini ih jakim elementom percepcije i priprema organizam na dnevni ciklus. Navedeno je moguće primijeniti i u predviđanju ponašanja i psihičkih stanja.
Jesu li boje svjetla važne u osjećaju zadovoljstva, blagostanja, neugode...? Naravno!
Koliko o tome znamo i primjenjujemo li ta znanja u stvaranju ugodnog okruženja? Koristi li ta znanja turistička djelatnost, koja u svojoj srži ima stvaranje ugode?

Biografija:

Korado Korlević poznati je hrvatski astronom i popularizator znanosti iz Višnjana. Prema podacima na stranici Minor Planet Discoverersa, 11. je najproduktivniji tragač za asteroidima svih vremena. U periodu od 1996. do 2001. otkrio ih je 947 te bio suotkrivačem još 110 asteroida. Od 2001. Korado Korlević se, u okviru Astronomskoga društva Višnjan, bavi popularizacijom astronomije i edukacijom. Dovršenjem gradnje nove zvjezdarnice na Tićanu (3 km od Višnjana) i postavljanjem opreme za astronomska i geofizička mjerenja na novoj lokaciji, ostvaruju se uvjeti za nastavak rada na mapiranju Sunčeva sustava te za druge znanstvene aktivnosti.