Dunja Ćosić, Blanka Žagar, Vedrana Božić, Mateja Fegeš, Mirna Gruić, Marija Došen, Marina Jantoš-Grubešić, Elvedina Korda: Obojena znanost

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 10:45 - 13:10
srijeda 10.4.2019., 10:45 - 13:10
četvrtak 11.4.2019., 10:45 - 13:10

Organizacija:
Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji:

Učenici će prezentirati rezultate istraživanja o prirodnim bojilima i mogućnosti njihove primjene u kemijskoj analizi, mikrobiologiji, prehrani i kozmetici. Uz prezentacije i osvrt na sigurnost bojila u prehrambenim i kozmetičkim proizvodima, održat će se radionice na kojima će se moći detaljnije upoznati s kvalitativnom i kvantitativnom kemijskom analizom, bojenjem bakterija te sastavom prehrambenih i kozmetičkih bojila.

Biografija:

Dunja Ćosić diplomirala je na Odjelu za biologiju u Osijeku, gdje je stekla titulu magistre edukacije biologije i kemije. Nastavnica je biologije i kemije u Strukovnoj školi Pula. 
Blanka Žagar diplomirala je na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, gdje je stekla titulu diplomirane kemijske inženjerke. Nastavnica je kemije u Strukovnoj školi Pula. 
Vedrana Božić diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkome fakultetu u Osijeku, gdje je stekla titulu magistre inženjerke prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula. 
Mateja Fegeš diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkome fakultetu u Osijeku, gdje je stekla titulu magistre inženjerke prehrambenog inženjerstva. Nastavnica je strukovnih predmeta za prehrambena zanimanja u Strukovnoj školi Pula. 
Mirna Gruić diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkome fakultetu u Osijeku, smjer Znanost o hrani i nutricionizmu. Nastavnica je stručnih predmeta za smjer tehničar nutricionist. 
Marina J. Grubešić diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkome fakultetu u Osijeku, a u Strukovnoj školi radi 15 godina na prehrambenoj skupini predmeta. 
Elvedina Korda diplomirala je na Poljoprivredno-prehrambenome fakultetu u Sarajevu, smjer Prerada i kontrola poljoprivrednih proizvoda. Nastavnica je u Strukovnoj školi Pula, gdje predaje prehrambenu skupinu predmeta. 
Marija Došen stekla je titulu magistre inženjerke prehrambenog inženjerstva na Prehrambeno-tehnološkome fakultetu u Osijeku. Radi u Strukovnoj školi Pula kao nastavnica prehrambene grupe predmeta.