Laboratorij u boji, voditeljica: Nataša Graovac, suradnice: Nikolina Meštrović i Lidija Ribić

Datum i vrijeme:
srijeda 10.4.2019., 11:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Odjel za biologiju, Ulica cara Hadrijana 8A, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole (do 15 učenika max.)

Lokacija (prostorija):
Učionica 304

Detalji

Kroz razne kemijske pokuse učenici će otkrivati novo značenje boja, posebice što one predstavljaju i zašto su važne u kemiji, ali i u okolini oko njih. Jedan od glavnih ciljeva ove radionice je i motivirati učenike za novi predmet u daljnjem školovanju – kemiju.

Biografija:

Voditeljica:

Nataša Graovac (asistentica, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju, ngraovac@biologija.unios.hr, 0958467593)

Životopis: Rođena sam 4.5.1988. godine u Ljubljani. Svoje osnovno i srednjoškolsko (Opća gimnazija) obrazovanje stekla sam u Osijeku. U rujnu 2014. godine završila sam Diplomski studij biologije i kemije te stekla naziv Magistra edukacije biologije i kemije. Od 2014. do 2017. godine radila sam u osnovnim školama kao učiteljica prirode, biologije i kemije. Od ožujka 2017. godine radim kao asistentica na Odjelu za biologiju, Zavod za zoologiju.Područje mog nastavnog rada je sudjelovanje u izvođenju nastave na kolegijima (Metodika nastave biologije, Praktikum metodike kemije, Zoogeografija, Pedagogija 1 i 2). Područje mog znanstveno - istraživačkog rada  jesu prirodne znanosti, polje biologija. Trenutno se aktivno bavim molekularnom analizom komaraca(Culicidae) na području Hrvatske.

Obožavam prirodu, ples i dobru knjigu uz još bolju šalicu kave.

 

Suradnice:

Nikolina Meštrović (prvostupnica biologije, electee99@gmail.com , 098 345 802)

Kratak životopis: Rođena sam 26.05.1989. godine. 20. lipnja 2008. godine vrlo dobrim uspjehom na maturi stekla sam srednju stručnu spremu, Srednja škola Marka Marulića u Slatini. U rujnu  2017. godine, na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Odjel za biologiju, završila sam preddiplomski sveučilišni studij Biologija, u trajanju od šest semestara.

Položivši sve propisane ispite, stekla sam određena znanja te iskustva: laboratorijskog rada, snalaženja u vremenu i prostoru tokom terenskih nastava na različitim podnebljima, mikroskopiranje različitih tkiva na predmetnim stakalcima, kao i seciranje i analiziranje materijala flore i faune, pisanja i prezentiranja znanstvenih radova u sklopu nastave. Također sam samostalno davala instrukcije iz kemije, uz posao i studiranje.

Moje posljednje radno mjesto bila je Osnovna škola Mikleuš  (od drugog mjeseca 2018. do sedmog mjeseca 2018. g.) gdje sam kao zamjena predavala prirodu i biologiju učenicima od petog (5.) do osmog (8.) razreda. U ovom periodu dobila sam potvrdu svog zanimanja, zapravo bih rekla poziva, u kojem sam se pronašla još od malena, a to je rad s djecom u školi.

 

 

Lidija Ribić (prvostupnica biologije, lidija.ribic@unios.biologija.hr, 097 727 3932)

Kratak životopis: Rođena sam u Virovitici, 13.1.1996. godine. Ondje sam završila gimnaziju, te 2015.godin upisala Sveučilišni studij biologije na Odjelu za biologiju u Osijeku. 2018. godine sam završila preddiplomski studij, te postala prvostupnik biologije. Trenutno sam na diplomskom studiju biologije i kemije nastavničkog smjera. Najviše me zanima ekologija, te problemi zagađenja okoliša, nova i inovativna rješenja u borbi protiv plastike i ostalog teško razgradivog otpada. Kako bi se došlo do takvih odgovora bitno je poznavanje i biologije i kemije, što onda studiram sa velikim zanimanjem. Svoje znanje iz područja biologije i kemije još volim primijeniti na zdravu prehranu sebe i ljudi oko sebe.