Boje kao značajan parametar cjelokupnog dojma i pojačavanja poruke, predavač: Jovica Hardi

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 13:30 - 14:15

Mjesto:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 20, Osijek

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola, opća populacija

Prostorija:
Vijećnica

Sažetak:

U predavanju će biti istaknut značaj boja hrane i prehrambenih proizvoda u ukupnom senzorskom dojmu proizvoda, te očuvanje izvornih boja sirovina, koje su često povezane s maksimalnim očuvanjem nutritivnih vrijednosti, a postižu se obradom hrane minimalnim procesiranjem. Biti će naveden i primjer značaja boje kod sireva i drugih mliječnih proizvoda s utjecajem na ukupnu senzorsku ocjenu proizvoda. U kratko će se istaknuti značaj boja u svakodnevnom životu, te navesti niz primjera iz: principa dizajna, ambalaže prehrambenih proizvoda, građevine, interijera i eksterijera, iz prirode, te mode i trendova korištenja izbora boja u pojačavanju poruka raznih namjena.

Biografija:

Predavač:

Prof. dr. sc. Jovica Hardi redoviti profesor PTFOS u trajnom zvanju, PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKI FAKULTET OSIJEK Franje Kuhača 20, 31000 OSIJEK, Jovica.hardi@ptfos.hr ; jhardi777@gmail.com ; 098-163-96-63 ; 031-224-310

Životopis predavača: Rođen 08. 09. 1956. godine u Brčkom. Maturirao na Kemijskoj tehničkoj školi u Osijeku 1974. Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku diplomirao 1980. Na PTF Osijek od 1981. asistent na predmetu Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. Doktorirao 1992. na PBF-u u Zagrebu. Za docenta je izabran 1996., a za izvanrednog profesora 2000., u zvanje redovitog profesora izabran je 2008., a u zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju 2013. godine. Sudjelovao je na 7 znanstvenih projekata, voditelj jednog domaćeg 2 međunarodna projekta. Sudjelovao je u vođenju 25 diplomanata, mentor 105 diplomskih radova, te dvadesetak završnih radova. Mentor 2 obranjena magisterija znanosti i 3 doktorata. Objavio je preko 100 znanstvenih publikacija, od kojih su preko 50 u relevantnim znanstvenim bazama. Indeksirani radovi citirani su preko 200 puta, a ukupna citiranost radova vidljiva u međunarodnim bazama je preko 250. Sudjelovao je na kongresima s 55 radova, autor 7 stručnih radova, 2 patenta, 6 novih proizvoda mljekarske industrije, sudjelovao je i/ili izradio 10 međunarodnih i 5 domaćih projekata tvornica prehrambene industrije. Autor je desetak inovacija u području prehrane, s 10 zlatnih, 2 srebrne i 2 brončane medalje sa svjetskih i međunarodnih izložbi inovacija.

Osobna WEB stranica: http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zavod-za-prehrambene-tehnologije/38-...