Boje naše svagdašnje, voditeljica: Natalija Velić, suradnice: Marija Stjepanović i Tanja Mađarević Pavetić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Organizacija:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Detalji:

Kroz jednostavne eksperimente, učenici bi se upoznali sa značenjem boja i primjenom bojila kako u laboratoriju, tako i u svakodnevnom životu: primjena prirodnih bojila kroz povijest, biljke koje se mogu koristiti kao izvor prirodnih bojila,  primjena prirodnih bojila kao kiselo-baznih indikatora, bojenje različitih materijala.

Biografija:

Voditeljica:

Natalija Velić (izv.prof.dr.sc., Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, natalija.velic@ptfos.hr, 031 224 410)

Zaposlena je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek na Katedri za bioprocesno inženjerstvo u svojstvu izvanredne profesorice. Stručne, nastavne i znanstvene aktivnosti vezane su uz znanstveno područje Biotehničkih znanosti, znanstvenog polja biotehnologija: biotehnološka proizvodnja hrane (pivo i voćna vina) te primjena bioprocesa u zaštiti okoliša (uklanjanje bojila iz vode i njihova razgradnja pomoću gljiva). Usavršavala se na BOKU, Beč (Austrija), Jožef Stefan Institute, Ljubljana (Slovenija), Corvinus University, Budimpešta (Mađarska). Članica je Hrvatskog društva za biotehnologiju, Hrvatskog društva za zaštitu voda i EBTNA (European Biotechnology Thematic Network Association).

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zavod-za-procesno-inenjerstvo/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/293-natalija-velic

Suradnice:

 

  1. Marija Stjepanović (poslijedoktorand, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, , 031 224 377)

Dr. sc. Marija Nujić zaposlena je kao poslijedoktorandica na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek na Katedri za kemiju i ekologiju. Područje interesa su joj zaštita i pročišćavanje voda i otpadnih voda. Koautorica je više znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim časopisima iz područja zaštite i pročišćavanja voda.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zavod-za-primijenjenu-kemiju-i-ekologiju/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/3260-marija-nujic

 

  1. Tanja Mađarević Pavetić(sručna suradnica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, , 031 224 370)

Tanja Mađarević Pavetić, zaposlena je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao stručna suradnica na Katedri za bioprocesno inženjerstvo.  Na istom fakultetu diplomirala je te završila poslijediplomski specijalistički studij Sigurnost i kvaliteta hrane. Ima preko 15 godina radnog iskustva u domaćim i stranim tvrtkama iz područja prehrane, medicine i farmacije (Cedevita d.o.o., BBraun Adria d.o.o.).