Obojani kviz, voditeljice: Gordana Šelo, Maja Ižaković i Marta Ostojčić, suradnici: Josipa Grgić, Darijo Šibalić, Ema Salopek, Željka Raguž i Kristina Kelemen

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 9:00 - 17:00

Organizacija:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Franje Kuhača 18, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Viši razredi osnovne škole, srednja škola

Detalji:

Što su boje i kako nastaju? Kako boje opisuju naša raspoloženja? Koje su boje komplementarne, koje tople, a koje hladne? Što su boje u hrani? Kako nam boje pomažu u znanosti?  Odgovore na ta pitanja, kao  i na još mnoga druga, učenici će samostalno otkriti kroz natjecateljski kviz.

Biografija:

Voditeljice:

Josipa Grgić (mag. ing., Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, jgrgic@ptfos.hr, 031/224-355)

Josipa Grgić rođena 04.02.1995. u Osijeku. 2013. završila je Isusovačku klasičnu gimanziju s pravom javnosti u Osijeku. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno tehnološkom fakultetu u Osijeku 2016. godine te 2018.godine završila diplomski studij Prehrambeno inženjerstvo. Stručnu praksu odradila je u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Gordana Šelo (mag. ing., asistent, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, gselo@ptfos.hr, 031/224-354)

Gordana Šelo rođena je 17. lipnja 1988. godine u Vinkovcima. Nakon završene opće gimnazije A. G. Matoša u Đakovu, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Diplomirala je 2014. godine na Zavodu za procesno inženjerstvo Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Za vrijeme studija odradila je stručnu praksu na Institutu kemijske tehnologije u Pragu. Nakon završetka studija radila je kao stručni suradnik na projektu „ProBioTech“, zatim kao tehnolog u proizvodnji u firmi Pekar d.o.o. u Vinkovcima. 2016. godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na radno mjesto asistenta na Katedri za tehnološke operacije te upisuje poslijediplomski studij Prehrambena tehnologija i nutricionizam.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/8358-gordana-selo

Maja Ižaković (mag. ing.,asistentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, maja.izakovic@ptfos.hr, 031/224-355)

Maja Ižaković rođena je 21. kolovoza 1990. godine u Vinkovcima. Nakon završene Gimnazije M.A.Reljkovića u Vinkovcima, upisuje Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. Diplomirala je procesno inženjerstvo 2015. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Za vrijeme studija odradila je stručnu praksu na Institutu kemije u Pragu, a nakon završenog studija stručno osposobljavanje odradila je u tvornici biodizela kao inženjer u laboratoriju. Nakon stručnog osposobljavanja, 2016. godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na mjestu asistenta iz biologije. Iste godine upisuje Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Molekularne bioznanosti na Odjelu za biologiju u Osijeku.

http://www.ptfos.unios.hr/index.php/zaposlenici/38-zaposlenici/nastavno-osoblje/8343-maja-izakovic

Marta Ostojčić (mag. ing., asistent, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, mostojcic@ptfos.hr, 031/224-354)

Marta Ostojčić rođena je 16.08.1994. u Puli. 2013. godine završila je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Matije Mesića u Slavonskom Brodu. Završila je preddiplomski studij Prehrambena tehnologija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku 2016. godine te na istom fakultetu diplomirala na diplomskom studiju Procesno inženjerstvo 2018 godine. Te iste godine zapošljava se na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, na mjestu asistenta na Katedri za termodinamiku i reakcijsko inženjerstvo, te upisuje poslijediplomski doktorski studij Prehrambena tehnologija i nutricionizam.

Suradnice:

Ema Salopek (studentica, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek esalopek@ptfos.hr)

Ema Salopek rođena je 11.01.1999. u Vinkovcima. Završila je  Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Vinkovcima. Studentica je prve godine preddiplomskog studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku.

Željka Raguž (studentica, Prehrambeno-tehnoloski fakultet Osijek,zraguz@ptfos.hr)

Željka Raguž rođena je 10.09.1998. u Vinkovcima. Završila je Opću gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Studentica je prve godine preddiplomskog studija na Prehrambeno-tehnoloskom fakultetu u Osijeku.

Kristina Kelemen (Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, kkelemen@ptfos.hr)

Kristina Kelemen rođena je 01.04.1998. godine u Vinkovcima. Završila je Opću gimnaziju u Vinkovcima te je studentica prve godine preddiplomskog studija Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.