„Bijel, bjelji, najbjelji“, autori: Marko Aleksijević, Marko Babić, Luka Ostojić, Krešimir Petak, Marko Matijević, Marija Pejakić i Aleksandar Včev

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 10:00 - 18:00
utorak 9.4.2019., 10:00 - 18:00
srijeda 10.4.2019., 10:00 - 18:00

Mjesto održavanja:
Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Crkvena 21, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
Predškolski uzrast, osnovna škola, srednja škola, studenti

Detalji

Blistav osmijeh i zdravi zubi predstavljaju bitan čimbenik cjelokupne estetike lica. Većina osoba kako u mlađoj, tako i u starijoj dobi, često je nezadovoljna izgledom svojih zuba. Utjecaj raznih čimbenika razlog su promjeni boje zuba. Najčešći čimbenici koji utječu na promjenu boje su: pušenje, konzumiranje hrane i raznih pića koje boje zube te genetika. U estetskoj stomatologiji razvijeno je niz minimalno invazivnih postupka čija je svrha korekcija boje zuba. Cilj predstavljenog postera je, kroz prikaz nekoliko slučajeva uspješne korekcije boje zuba na pacijentima, podići svijest o povezanosti boje zuba sa zdravljem usne šupljine i općim zadovoljstvom pacijenta.

Biografija:

Marko Aleksijević
marko.aleksijevic@yahoo.com
ŽIVOTOPIS:

Student 2. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija dentalne medicine na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku. 

 

Marko Babić
markog.class@gmail.com
ŽIVOTOPIS:

Student 2. godine sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija dentalne medicine na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku. 

 

Luka Ostojić
luka.ostojic2@gmail.com
ŽIVOTOPIS:

Maturirao 2017. godine nakon završene klasične gimnazije u Zagrebu.
Student druge godine dentalne medicine na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku. 

 

Krešimir Petak
kreso.petak@gmail.com
ŽIVOTOPIS:

Maturirao 2017. godine nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije u Bjelovaru. Student druge godine dentalne medicine na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku. 

 

Doc.dr.sc. Marko Matijević
mmatijevic@fdmz.hr
ŽIVOTOPIS:
Specijalist oralne kirurgije, zaposlen u specijalističkoj ordinaciji oralne kirurgije te na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo.

 

Marija Pejakić
mpejakic@fdmz.hr
ŽIVOTOPIS:
Od 2018. godine radi kao asistent u punom ranom vremenu u Katedri za dentalnu medicinu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Studentica III. godine poslijediplomskog doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Osijek.

 

Aleksandar Včev
avcev@fdmz.hr 
ŽIVOTOPIS:

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.