Nijanse plićaka (Ana Bratoš Cetinić i Marija Crnčević)

Datum i vrijeme:
subota 13.4.2019., 10:15 - 12:00

Mjesto održavanja:
Javna ustanova rezervat Lokrum, Otok Lokrum - posebni rezervat šumske vegetacije

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Detalji

Pažljivi promatrač mora i obale uočava mnoštvo boja i u fizičkom okolišu i među živim bićima. Kako more mijenja boju? Zašto su neke stijene bijele, neke zelene, a neke crne? Kako se u tome području snalaze, puževi, alge, rakovi, školjkaši? Odgovore na ta i druga pitanja otkrijte na bijelom, smeđem ili plavom licu mjesta zelenoga otoka.

Biografija:

Ana Bratoš Cetinić rođena je u Dubrovniku 1973., gdje završava osnovnu i srednju školu. Zvanje profesorice biologije, magistrice oceanologije i doktorice biologije stekla je na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2000. godine zaposlena je na Sveučilištu u Dubrovniku. Bavi se bentoskim organizmima, osobito školjkašima i drugim mekušcima, sudjeluje u nastavi i raznim istraživanjima.

Marija Crnčević diplomu inženjerke biologije i magistrice oceanologije stekla je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je u području prirodnih znanost na studiju Primijenjene znanosti o moru pri Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Dubrovniku. Od 2015. zaposlena je u Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum kao stručna voditeljica.     

Napomena:

Molimo sudionike da zbog organizacijskih razloga potvrde svoj dolazak zaključno do četvrtka 5. travnja 2019. do 12.00 na sljedeću elektroničku adresu: strucnivoditelj@lokrum.hr. Za sve sudionike (max 60 osoba), prijavljene u navedenome roku, Javna ustanova Rezervat Lokrum osigurava besplatan povratni prijevoz brodom iz Stare gradske luke do otoka Lokruma. Vrijeme polaska broda iz Grada: 10:00.