Obojena znanost (Andrea Sebastijan, Katarina Papac i Mares Golubović)

Datum i vrijeme:
srijeda 10.4.2019., 9:00 - 11:30

Mjesto održavanja:
Gimnazija Dubrovnik, Ulica Frana Supila 3

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Viši razredi osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji

Sunce je primarni izvor svjetlosti za naš planet. Sunčeva je svjetlost sastavljena od mnoštva boja. Svaka boja ima svoju valnu duljinu. Najviše valne duljine vidljive svjetlosti vidimo kao crvenu boju. Polaznici radionice Obojena znanost naučit će kako složenu svjetlost rastaviti na njene sastavne dijelove. Pokuse koje smo pripremili pokazat ćemo na zabavan način te naučiti kako od bijele svjetlosti, kojom smo svakodnevno okruženi, dobiti mnoštvo boja. Zajedno ćemo uhvatiti dugine boje na neobičnim mjestima, a u grupama ćemo izrađivati vlastiti spektroskop, tražiti interferenciju na tankim listićima, raditi svjetlosne mozaike i dobiti odgovore na mnoštvo zanimljivih pitanja, poput Zašto CD izgleda obojen? Zašto paunovo perje izgleda obojeno? Kako nastaje duga?...

Biografija:

Andrea Sebastijan rođena je 16. listopada 1974. u Dubrovniku, gdje je završila Gimnaziju Dubrovnik, matematički smjer. Diplomirala je na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, fizički odsjek, smjer prof. fizike. Od 2002. godine zaposlena je u Gimnaziji Dubrovnik.

Katarina Papac rođena je 2. srpnja 1985.u Dubrovniku, gdje je završila Gimnaziju Dubrovnik, opći smjer. Diplomirala je na PMF-u Sveučilišta u Splitu, fizički odsjek, smjer prof. fizike. Od 2012. zaposlena je u Gimnaziji Dubrovnik.

Mares Golubović rođena je 29. listopada 1985. u Dubrovniku, gdje je završila Klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića. Diplomirala je na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu, fizički odsjek, smjer prof. fizike. Od 2016. zaposlena je u Gimnaziji Dubrovnik.

Napomena:

Molimo sudionike da zbog organizacijskih razloga potvrde svoj dolazak na mares.golubovic@skole.hr