Vile u bojama prirode (Dubravka Tullio i Jasmina Runje)

Datum i vrijeme:
utorak 9.4.2019., 10:00 - 11:00

Mjesto održavanja:
Trg oružja, Svetog Dominka bb

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
Viši razredi osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji

Držićeve su vile kompleksna bića, u koja je upisao vrline i mane svojih sugrađana. One su mitološke ljepotice s ljudskim karakteristikama. Kreativna radionica Vile u bojama prirode započet će uvodnim razgovorom o Marinu Držiću, renesansi i prirodnim pigmentima. Tehnikom asamblaža, recikliranjem staroga papira, kartona i plastike uprizorit će se bogat i šarolik život tih fantastičnih bića. Tkanine za izradu vila ručno će se bojiti u prirodnim pigmentima te će se cijeli postupak pokazati sudionicima. Nastali će se radovi povezati ribarskim strunama i izložiti na Trgu oružja, gdje su i nastali.

Biografija:

Dubravka Tullio rođena je 1985. godine u Dubrovniku. Zvanje diplomirane akademske slikarice stekla je 2008. godine, u klasi profesorice Nine Ivančić, na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Od 2015. godine zaposlena je u Prirodoslovnome muzeju Dubrovnik, na radnome mjestu muzejske pedagoginje. Stručni ispit za zvanje muzejske pedagoginje položila je u lipnju 2017. godine. Autorica je i koautorica pedagoških programa Prirodoslovnoga muzeja Dubrovnik.

Jasmina Runje rođena je 1983.godine u Splitu. Diplomirala je na širokobriješkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka te stekla naziv akademske slikarice i profesorice likovne kulture. Poslijediplomski studij „Ars Sacra“ završava 2008. godine, pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića, te je stekla naziv magistre slikarstva „Ars Sacra“. Zaposlena je u Domu Marina Držića u Dubrovniku, na radnome mjestu muzejske pedagoginje pripravnice.