Lokrum – laboratorij boja (Marija Crnčević, Katarina Ivanišin Kardum, Barbara Margaretić, Katija Dolina i Ana Sutlović)

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 8.4.2019., 10:10 - 12:00

Organizacija:
Javna ustanova rezervat Lokrum, Otok Lokrum - posebni rezervat šumske vegetacije

Vrsta događanja:
radionica, predavanje, stručno vođenje

Publika:
Opća populacija

Detalji:

Interdisciplinarni program Lokrum – laboratorij boja namijenjen je svima vama koji volite stjecati tradicionalna znanja, posebno ona koja predstavljaju prirodne i kulturne vrijednosti dubrovačkoga kraja. Tijekom predavanja, radionice i šetnje, otkrit ćete koje boje skrivaju crni jasen, bor, šipak, broć… te koji su najpoznatiji primjeri bojenja u kućanstvu. Pri tome će se istaknuti vrijednost i potreba zaštite pojedinih biljnih vrsta i staništa na primjeru otoka Lokruma.

Biografija:

Marija Crnčević diplomu inženjerke biologije i magistrice oceanologije stekla je na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je u području prirodnih znanost na studiju Primijenjene znanosti o moru pri Sveučilištu u Splitu i Sveučilištu u Dubrovniku. Od 2015. zaposlena je u Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum kao stručna voditeljica.

Katarina Ivanišin Kardum rođena je u Dubrovniku, gdje je 1993. završila Prirodoslovno matematičku gimnaziju. Diplomirala je slikarstvo na City and Guilds of London Art School 1998., a 2000. na Royal College of Art u Londonu završava dvogodišnji Master of Arts poslijediplomski studij slikarstva. Od 2014. godine radi kao muzejska pedagoginja Tehničkoga muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Barbara Margaretić rođena je u Dubrovniku 1982. godine. Diplomirala je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Povijest i etnologija. Zaposlena je u Dubrovačkim muzejima, na mjestu kustosice u Etnografskome muzeju.

Katija Dolina rođena je 1975. godine u Dubrovniku, gdje je završila Prirodoslovno–matematičku gimnaziju. Zvanje profesorice biologije i akademski stupanj magistre i doktorice prirodnih znanosti iz znanstvenoga polja biologija stekla je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 2003. zaposlena je u Institutu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Područje njenoga stručnoga i znanstvenoga interesa je sredozemna flora i vegetacija.

Izv. prof. dr. sc. Ana Sutlović djelatnica je Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkoga fakulteta, Zavoda za tekstilno-kemijsku tehnologiju i ekologiju. Aktivno sudjeluju u znanstveno-istraživačkome radu iz područja tekstilne kemije i ekologije, s naglaskom na bojanje i tisak tekstila sintetskim i prirodnim bojilima te objektivno vrednovanje boje.

Napomena:

Molimo sudionike da zbog organizacijskih razloga potvrde svoj dolazak zaključno do četvrtka 5. travnja 2019. do 12.00 na sljedeću elektroničku adresu: strucnivoditelj@lokrum.hr. Za sve sudionike (max 60 osoba), prijavljene u navedenome roku, Javna ustanova Rezervat Lokrum osigurava besplatan povratni prijevoz brodom iz Stare gradske luke do otoka Lokruma. Vrijeme polaska broda iz Grada: 10.00.