Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Gledaj X-zrakama!, Ana Javor, Iva Bacan, Anita Kraljević, Kim Korpes, Magdalena Kolenc i Petar Krolo

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 11:00 - 16:00

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
radionica, predavanje, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta - Zavod za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju

Detalji:

Na Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju održat će se tri radionice, izložba i predavanje.

  • Radionica 1: Pogodi tko sam? - dinamička i interaktivna radionica za sve uzraste na kojoj će se sudionici moći iskušati u prepoznavanju različitih vrsta životinja na temelju modela kostura. Na ovoj će se radionici sudionici upoznati s različitim vrstama kralježnjaka te naučiti sve o sličnostima i razlikama koštanog sustava.
  • Radionica 2: Složi me! – dinamička i interaktivna radionica za sve uzraste na kojoj će sudionici, uz pomoć fotografija, rendgenograma te djelatnika i volontera, pokušati složiti slagalice. Kroz ovu radionicu sudionici će vidjeti kako to životinjski organizam izgleda iznutra te pokušati identificirati i smjestiti sve kosti i organe.
  • Radionica 3: Spoji parove! - radionica na računalima uz korištenje Kahoot! programa na kojoj će sudionici, gledajući digitalne rendgenograme, pokušati odgonetnuti o kojoj se vrsti životinje radi.
  • Predavanje: Kako izgleda dan veterinara rendgenologa? – kratko predavanje u trajanju od 10 minuta o dnevnim poslovima koje obavljaju veterinari u Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju.
  • Izložba: Modeli kostura [KK1] i pojedinačne kosti domaćih i divljih životinja. Arhivski primjerci opreme Zavoda za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju.

 


možda samo kosturi ili modeli kostura [KK1] [KK1]

Biografija:

Ana Javor, dr. med. vet. (Slavonski Brod, 1996.) upisala je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu godine 2015., te diplomirala u rujnu 2021. Za istraživanje na temu “Razlike morfometrijskih značajki eritrocita s inkluzijama Babesiae canis canis” joj je 2020. godine dodijeljena Rektorova nagrada. Ubrzo nakon diplomiranja zaposlila se na matičnom Sveučilištu na Zavodu za rendgenologiju, ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju u zvanje asistentice. Obrazovanje nastavlja upisom na poslijediplomski doktorski studij u ožujku 2022. Koautorica je triju znanstvenih radova te dvaju stručnih radova. Znanstveno i stručno djelovanje usmjereno je na područje slikovne dijagnostike i fizikalne terapije u veterinarskoj medicini.