Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Brz kao zec, lukav kao lasica, Mirna Brkljačić, Gabrijela Jurkić Krsteska, Nejra Subašić, Vesna Matijatko, Nada Kučer, Ivana Kiš, Alen Šabanović, Petra Logožar Mlinarić, Anamarija Nevistić, Ema Sajdl, Katarina Vid, Magdalena Bogović, Martina Hodinj, Mirna Mandić, Marina Marić, Ivana Pejakić, Dubravka Ratkajec Crnogorac, Sara Mešanović, Teuta Blažić, Mateja Šmic i Lucija Jeremić

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 16:00

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
radionica, predavanje, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta - Klinika za unutarnje bolesti

Detalji:

U dvije prostorije u centralnom prostoru kliničkog dvorišta biti će raspoređeni tzv. tematski štandovi:

  1. Anatomija i bolesti glodavaca
  2. Prehrana glodavaca
  3. Smještaj glodavaca
  4. Pitome vretice
  5. Zabavni kutak

 

Na svakom štandu biti 1-2 izlagača koji će pokazivati i pričati o pojedinoj temi, a na samom štandu biti će izloženi edukativni materijali (letci, posteri) te prigodni sadržaj (pr. hrana za glodavce, pokazni kavezi, ploča na kojoj će posjetitelji moći slagati pojedine predmete potrebne za smještaj i prehranu pojedine vrste i sl., 3D interaktivna hranidbena piramida izrađena od stiropora itd.). Zabavni kutak nudit će poslastice (zdrave grickalice i kolače), kviz te smiješne i važne informacije o pojedinoj vrsti. Svakih sat vremena održat će se i kratka pptx prezentacija o najčešćim greškama u držanju i hranjenju. Posjetitelji će se moći fotografirati sa prigodnim rekvizitima. Također, radionica će promovirati studentsku Glodaru (logo u privitku) i projekt dobrobiti životinja „The welfare education project“ (logo u privitku). QR kodovi o Glodari i projektu biti će dostupni za dodatne informacije.

 

U posebnoj prostoriji biti će štand s pitomim vreticama gdje će se svakih sat vremena održati kratka pptx prezentacija o osnovama držanja, prehrane i zdravlju ove vrste u suradnji s predsjednicom udruge „Tvorum“ (logo u privitku).

 

U svakom prostoru biti će nekoliko životinja (kunić, činčila, pitoma vretica).

Ukoliko će vremenske prilike dopuštati, koristit ćemo i vanjski prostor koji je ograđen i natkriven kako bi što bolje rasporedili pojedine štandove i omogućili nekoliko grupa istovremeno.

Kao uspomenu na posjet radionici, svaki polaznik dobit će diplomu koju ćemo izraditi u vlastitom aranžmanu.

Biografija:

Životopis dr.sc. Gabrijela Jurkić Krsteska:

 

Dr. sc. Gabrijela Jurkić Krsteska, dr. med. vet. rođena je 5. kolovoza 1979. godine u Puli. Doktorirala je 14. siječnja 2022. godine s temom iz područja endokrinologije pitomih vretica. Od 2008. kao suradnik sudjeluje u izvođenju dodiplomske nastave (priprema predavanja i suradnja na vježbama iz Kliničke propedeutike, Unutarnjih bolesti, Hitne i intenzivne veterinarske medicine malih sisavaca, Clinical propedeutics, Internal medicine, Bolesti i liječenje ptica, kućnih ljubimaca, egzotičnih i laboratorijskih životinja). Od 2012. godine je predavač na „Tečaju za osposobljavanje osoba koje rade s pokusnim životinjama i životinjama za proizvodnju bioloških pripravaka“. Područje posebnog interesa su joj unutarnje bolesti, onkologija i hitna veterinarska medicina malih sisavaca. Članica je Hrvatske veterinarske komore.

 

Životopis izv. prof. dr. sc. Mirna Brkljačić:

 

Izv. prof. dr. sc. Mirna Brkljačić, pročelnica Odjela klinika Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rođena je 9. veljače 1978. u Zagrebu. Područja posebnog interesa su joj hitna i intenzivna veterinarska medicina, imunologija i genetika. Od 2017. godine u predmete na integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju Veterinarske medicine uvela je predavanja i vježbe iz područja dijagnostike i liječenja u malih sisavaca. Izvodi nastavu iz kolegija: Klinička propedeutika, Unutarnje bolesti, Liječenje pasa i mačaka te Hitna i intenzivna veterinarska medicina na hrvatskom i engleskom jeziku. Bila je voditeljica kolegija Klinička propedeutika i Hitna i intenzivna veterinarska medicina. Trenutno je voditeljica kolegija Emergency and Critical Care Medicine i specijalističkog poslijediplomskog studija Small Animal Emergency and Critical Care Medicine. Članica je Hrvatske veterinarske komore.