Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Sve što moram znati o lijekovima i otrovima za kućne ljubimce, Ena Oster, Nikola Čudina i Niko Popović

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 16:00

Mjesto održavanja:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
radionica, predavanje, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta - Zavod za farmakologiju i toksikologiju

Detalji

Na Zavodu za farmakologiju i toksikologiju će biti izložene slike otrovnog bilja s odgovarajućim opisima kliničkih znakova i terapije. Posjetitelje će kroz izložbu voditi zaposlenici Zavoda.

 

Sudionici će također imat priliku prisustvovati nekolicini kratkih predavanja:

  • Otrovanje kućnih ljubimaca drogama
  • Poznati i nepoznati otrovi iz kućanstva
  • Kako nastaje novi lijek i što onda?
  • Kako dati ljubimcu terapiju?

 

U sklopu manifestacije održat će se i radionica Mala veterinarska ljekarna gdje će sudionici imati priliku preuzeti ulogu veterinarskog farmaceuta i okušati se u formuliranju jednostavnih veterinarskih magistralnih pripravaka.

 

Biografija:

Životopis

 

Ena Oster diplomirala je na Veterinarskom fakultetu 2019. godine nakon čega se zaposlila na Sveučilišnoj bolnici Veterinarskog fakulteta u Liègeu, Belgija u sklopu specijalističkog programa iz hitne i intenzivne medicine pasa i mačaka. Od 2021. godine je zaposlena kao asistentica na Zavodu za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje pohađa i doktorski studij. Uže područje interesa: klinička farmakologija i klinička toksikologija pasa i mačaka.

 

Životopis

 

Nikola Čudina diplomirao je na Veterinarskom fakultetu 2022. godine. Nakon studija radi u veterinarskoj ljekarni i nadzoru nuspojava na lijekove. Trenutno radi kao asistent na Zavodu za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje i pohađa doktorski studij. Uz studij veterinarske medicine je završio i preddiplomski studij marketinga i komunikacija pri Poslovnom Veleučilištu Zagreb.

 

Životopis

 

Niko Popović je završio II. gimnaziju u Zagrebu nakon čega 2018. godine započinje studij na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tokom studija sudjeluje u radu Zavoda za farmakologiju i toksikologiju kao demonstrator.