Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Svijet parazita, Lea Grbavac, Nika Konstantinović i Ana Kajmić

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 16:00

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
izložba i prezentacija

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta - Zavod za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom

Detalji:

Zavod za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu će u sklopu Festivala znanosti održati izložbu pod nazivom „Svijet parazita“ i radionicu „Naučimo mikroskopirati“. Tijekom izložbe sudionici će moći upoznati neke ekto- i endoparazite kućnih ljubimaca, domaćih i divljih životinja. U sklopu izložbe bit će prikazani trajni preparati ekto- i endoparazita iz zbirke Zavoda koji će sudionici moći proučiti pomoću mikroskopa i stereomikroskopa uz stručno vodstvo kroz cijelu izložbu. Sudionici će moći provjeriti svoje znanje nakon izložbe u kvizu znanja, a čeka ih još različitih poučnih materijala vezanih za veterinarsku parazitologiju. Radionica „Naučimo mikroskopirati“ pružit će sudionicima ulazak u svijet mikroskopiranja.

 

Biografija:

Životopis Lea Grbavac, dr. med. vet.

 

Lea Grbavac, dr. med. vet. (Zagreb, 1991.) diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Po završetku studija počinje raditi u Veterinarskoj stanici Velika Gorica, a 2018. godine na Zavodu za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Na Zavodu za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom počinje raditi 2019. godine u zvanju asistentice te 2020. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Veterinarske znanosti i specijalistički studij Unutarnje bolesti. Stručno područje rada usmjereno joj je na dijagnostiku, praćenje, prevenciju i liječenje parazitarnih bolesti kućnih ljubimaca i domaćih životinja. Znanstveno područje rada usmjereno je na parazitske zoonoze. U sklopu doktorskog studija usavršavala se u Ecole Nationale Vétérinaire d’Alfort u Maisons- Alfortu u Francuskoj u serološkom i molekularnom laboratoriju.  Autorica je dva znanstvena rada. Održala je nekoliko izlaganja na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima.

 

 

Životopis Nika Konstantinović, dr. med. vet.

 

Nika Konstantinović dr. med. vet. (Zagreb, 1991.) diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Nakon diplome radila je kao terenski veterinar te veterinar male prakse u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Na Zavodu za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom počinje raditi 2020.godine, u zvanju asistenta. Njezino znanstveno i stručno područje rada usmjereno je na područje parazitologije konja i malih preživača. Autorica je nekoliko stručnih radova objavljenih u domaćim časopisima i zbornicima radova. Do sada je održala dva predavanja na temu parazitologije konja na domaćim znanstveno- stručnim skupovima.

 

 

 

 

Životopis Ana Kajmić, dr. med. vet.

 

Ana Kajmić, dr. med. vet. (Đakovo, 1993.) diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Odmah nakon završetka radila je u privatnoj specijalističkoj veterinarskoj praksi Bojanić u Zagrebu. U zvanje stručnog suradnika na Zavodu za parazitologiju i invazijske bolesti s klinikom na Veterinarskom fakultetu izabrana je početkom 2023. godine. Upisala je poslijediplomski doktorski studij Veterinarske znanosti na istoimenome fakultetu. Autor je dvaju znanstveno istraživačka rada koja su prezentirana na domaćim kongresima za vrijeme trajanja studija.