Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Moj Toto i ja… jesmo li sami?, Iva Zečević, Zrinka Štritof, Josipa Habuš, Suzana Hađina, Selma Pintarić, Matko Perharić, Krešimir Martinković, Iva Benvin, Marija Cvetnić, Daniel Fitz, Veronika Šipušić, Martina Hodinj, Marija Batinjan i Mija Curiš

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 16:00

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta -Zavod za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom

Detalji:

Prvi put na festivalu znanosti dolazimo s vrlo zabavnom i poučnom pričom o mikroorganizmima koji su svugdje oko nas, na nama pa i na našim kućnim ljubimcima. Veterinarska medicina čuvajući zdravlje naših životinja, čuva i nas.

Na ovom predavanju dotaknut ćemo se najčešćih zaraznih bolesti zajedničkih životinjama i ljudima, kako ih je bolje spriječiti nego liječiti.

Želite li saznati koji se sve mikroorganizmi nalaze oko nas, koji od njih i kako uzrokuju bolest na našim ljubimcima ili na nama te kako bolesti spriječiti, svakako bi bilo dobro poslušati ovo interaktivno predavanje.

Biografija:

Iva Zečević rođena je 17.07.1989. godine u Zagrebu. Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisala je 2011. godine gdje je diplomirala 2018. godine. Akademske godine 2019./2020. upisala je poslijediplomski doktorski studij iz Veterinarskih znanosti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Po završetku studija 2018. godine zaposlena je na Zavodu za mikrobiologiju i zarazne bolesti s klinikom. Većinu vremena i ljubavi  pridaje kliničkom radu i novijim tehnikama liječenja zaraznih bolesti. Aktivno sudjeluje u radu referentnih laboratorija Zavoda za mikrobiologiju i zaraznih bolesti s klinikom, Veterinarskoga fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.