Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

REPTILOMANIJA+: Čudesni, ljuskavi i hladnokrvni - svijet reptila i ostalih egzotičnih životinja, članovi U.S.V.M. EQUUS: Jasna Kusanović, Tvrtko Mataušić, Tessa Đorđević, Katarina Borić, Ena Krajina, Iva Kuzman, Iva Nizić, Matea Hranić, Luka Kabalin

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 16:00

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
Izložba

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Dan otvorenih vrata Veterinarskog fakulteta – Studentske prostorije

Detalji:

Kako se zmija kreće, ima li stvarno noge i kakve veze sunce ima sa kostima reptila i gmazova? Odgovore na sva ta pitanja i još više dati će vam Jasna i Tvrtko, studenti veterine sa istančanom ljubavi prema ovim čudnim bićima. Također će se prezentirati njihov projekt koji se odvija paralelno sa Danima znanosti - edukativnu izložbu živih egzotičnih životinja “Reptilomanija+” gdje će sudionici moći vidjeti preko 70 jedinki egzota i upoznati se s njima licem u lice.

 

Biografija:

Jasna Kusanović studentica je 6. godine veterine, predsjednica U.S.V.M. “EQUUS” i voditeljica projekata “Reptilomanija+”, “FARMICA - upoznajmo Hrvatsku kroz životinje”, “Advent na VEFu” i autorica preglednog rada vezanog za Reptilomaniju. Aktivna je u studentskim događanjima na matičnom fakultetu i šire, te je članica Studentskog zbora VEFa i Odbora za upravljanje kvalitetom VEFa. Osnovno i srednju školu završava na rodnom Braču nakon čega upisuje studij veterine. Osim egzotičnih životinja, interesi su joj veterina velikih životinja, organizacija, mentorstvo, zastupanje studenata, rekreativni borilački sportovi i kulinarstvo. Volontirala je godinu dana na konjskoj klinici, a nakon fakulteta se nada nastavku karijere u smjeru velikih životinja i daljnje edukacije mlađih naraštaja veterinara i ostalog građanstva.

kusanovicjasna@gmail.com

Tvrtko Mataušić rođeni je Zagrepčanin sa Samoborskom adresom, gdje završava osnovnu školu i nakon toga kreće u Veterinarsku školu u Zagrebu, pa na Veterinarski fakultet. Afinitete prema svemu onome nekonvencionalnom u veterini pokazuje još od male dobi kada gotovo samostalno u osnovnoj školi, s minimalnom asistencijom postavlja i održava svoj prvi akvarij. Danas s ponosom može reći da se iz jednog akvarija stvorila cijela kolekcija egzotičnih životinja. Član je U.S.V.M. “EQUUS” u sklopu kojeg je izvršavao dvije godine ulogu dopredsjednika, a također je i član sekcije Debatnog kluba USVM. Kao organizator djeluje na projektima “Reptilomanija+”, “FARMICA - upoznajmo Hrvatsku kroz životinje”, “Advent na VEFu”, “Obnova sobe za reptile na veterinarskom fakultetu” i “Welfare education project”. Autor je više preglednih i istraživačkih radova, a trenutno je na petoj godini fakulteta.

tvrtko.matausic@hotmail.com