Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Prirodni mozaik, Iva Novak, Marta Kuliš Aralica i Vedrana Ceranja

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 11:00 - 13:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:

Naziv stilskog razdoblja barok dolazi od portugalske riječi barocco što znači golem biser nepravilnog oblika. U fundusu Muzeja za umjetnost i obrt, u Zbirci namještaja sačuvani su komadi namještaja koji pripadaju spomenutom stilskom razdoblju, a izrađeni su i ukrašeni ili pak obloženi prirodnim materijalima poput sedefa, bjelokosti, koralja, kornjačevine... Što su skrivali unutar zatvorenih ladica? Odgovor otkrijte u razgovoru s muzejskim pedagoginjama te listanjem nove edukativne radne knjižice Pedagoškog odjela MUO. Na radionici će sudionici inspirirani namještajem iz muzejskog fundusa imati priliku okušati se u izradi „prirodnih mozaika“.

 

Biografija:

IVA NOVAK, mag. educ. hist. art. i mag. hist. art. (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); kustos i muzejski pedagog. Od 2011. radi u Muzeju za umjetnost i obrt. Stekla je iskustvo rada na mjestu kustosa, u Odjelu marketinga, na EU projektima, a od 2015. radi u Pedagoškom odjelu MUO gdje osmišljava i provodi cjelokupne pedagoške programe te sudjeluje u brojnim projektima i manifestacijama. Kustosica je nekoliko edukativnih i informativnih izložbi te mnoštva izložbi radova s kreativnih radionica. Kao dio stručnog tima dobitnica je Godišnje nagrade Hrvatskog muzejskog društva za 2014. godinu za realizirani dokumentacijsko - informacijski program (za projekt Partage Plus). Trenutno radi na mjestu voditeljice Pedagoškog odjela MUO.

 

MARTA KULIŠ ARALICA, mag. educ. philol. angl. i mag. hist. art. (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu). Za vrijeme trajanja studija radila je u galerijama Arteria i Forum kao stalna suradnica i organizirala različite umjetničke izložbe. Od 2012. do 2013. zaposlena je kao predavač engleskog jezika u Helen Doron Early English Learning Centre. Godine 2013.-2014. radi u British International School of Zagreb kao profesorica engleskog jezika, koordinatorica te organizatorica programa za vrtićku dob. Od 2013. do 2017. radi u Helen Doron Early English Learning Center kao predavač engleskog jezika. Od rujna 2017. zaposlena je kao muzejski pedagog u Pedagoškom odjelu Muzeja za umjetnost i obrt. Sudjeluje u osmišljavanju i izvođenju pedagoških programa.

 

VEDRANA CERANJA, profesorica povijesti umjetnosti i pedagogije (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); kustos. Od 2020. godine radi u Muzeju za umjetnost i obrt. Trenutno radi u Pedagoškom odjelu muzeja te na EU projektima u kojima MUO sudjeluje kao partner.