Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Tko se boji potresa još?, Lucija Golub, Patrik Jureša i Iva Dasović

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 13:30 - 14:30

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:

Da bismo umanjili strah od nečega, ponekad je "dovoljno" da to upoznamo. Pokazat ćemo kako nastaje potres, zašto se Zemlja trese, kako potresi utječu na zgrade i pojasniti što možemo učiniti kako bismo ublažili neželjene posljedica potresa.

Biografija:

Lucija Golub rođena je 2. siječnja 1998. godine u Varaždinu. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Ivancu. Nakon završene opće gimnazije upisala je istraživačku fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a nakon tri godine istraživačke fizike upisala je geofiziku. Na diplomskom studiju Fizika-geofizika upisala je smjer Seizmologija i fizika čvrste Zemlje i diplomirala 2022. godine na temu Prostorna analiza atenuacije visokofrekventnih seizmičkih valova u središnjem dijelu Vanjskih Dinarida pod mentorstvom doc. dr. sc. Ive Dasović. Trenutno je zaposlena na Geofizičkom odsjeku PMF-a kao suradnik na projektu CRONOS.

 

Patrik Jureša rođen je u Zagrebu 1997. godine. U Zaboku je pohađao osnovnu školu i prirodoslovno-matematički smjer gimnazije Antuna Gustava Matoša, nakon čega upisuje geofiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PMF). Diplomirao je 2022. godine s temom “Analiza zavjetrinskih oluja u Skandinavskom gorju na temelju regionalnog klimatskog modela kilometarske rezolucije” pod mentorstvom prof. dr. sc. Danijela Belušića. Član je Hrvatskog meteorološkog društva od 2021. godine. Trenutno radi na Geofizičkom odsjeku PMF-a u svojstvu asistenta.