Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Posvećenje proljeća, radionica primijenjene kostimografije i prezentacija rada, Ivana Bakal, Đurđica Kocijančić i studenti druge godine diplomskog studija kostimografije: Sara Bardić, Teodora Cerovac, Sofija Curiš, Josip Đerek, Ema Marković-Imbrija i Ana Roko

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 10:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

Radi se o pokaznoj interaktivnoj umjetničkoj radionici i prezentaciji rada Diplomskog studija Kostimografija Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U toku trajanja radionice prezentiraju se sve faze rada od idejnih skica do realiziranih radova putem vuzualnog materijala na TV plazmi ili projektoru, do gotovih radova- odjevnih dodataka ili kostima izloženih na krojačkim lutkama.

Biografija:

Doc. dr. art. Ivana Bakal kostimografijom se profesionalno bavi od 1986. godine. Studirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu – 1987. godine diplomirala je na Višoj školi dizajn odjeće i 2010. magistrala na diplomskom studiju kostimografije, a 2015. godine stekla je titulu doktorice umjetnosti na ALU. Autorica je više od stotinu kostimografija, nekoliko scenografija, dizajnerica je odjevnih i tekstilnih predmeta, te autorica velikih strukovnih projekata („Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909. – 2009.“), pokrenula je bijenalnu izložbu Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost naziva „Suvremena kazališna i filmska scena“, autorica je bijenalne izložbe „Nacionalna baština“. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Sudjeluje na znanstvenim skupovima i piše znanstvene radove na temu kostimografije i obrazovanja. Autorica je i urednica monografija o hrvatskoj scenografiji i kostimografiji. Predsjednica je ULUPUH-a i Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost. Članica je i Sekcije za tekstilno stvaralaštvo ULUPUH-a. Vanjski je suradnik – docent na Diplomskom studiju kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1990. Godine i HULU Split od 2020. Dobitnica je više nagrada.

gsm: +385 95 8666 738

e-mail: ivanabakal@gmail.com

 

Đurđica Kocijančić, mag. ing. techn. text.  rođena 1971. godine u Sisku. Nakon školovanja je stekla zvanje diplomiranog inženjera tekstilne tehnologije,a prema Bolonjskom procesu ima titulu magistra inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva. Trenutno radi na Tekstilno–tehnološkom fakultetu u zvanju stručnog suradnika na kolegijima: Primjenjena kostimografija II i III te izborni kolegij: Stručne prakse. Izrađuje povijesne kostime i autorica je mnogobrojnih rekonstruiranih povijesnih kostima. Sudjeluje na mnogobrojnim umjetničkim projektima i grupnim izložbama. Za cijelo vrijeme studija se bavi fotografijom, a aktivno bavljenje fotografijom počinje 2005. kada postaje član Fotokluba Zagreb, nakon što završava tečaj modne fotografije 2004. u Fotoklubu Zagreb. Do danas je imala je 7. samostalnih izložbi.