Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Antibiotici u vodenom okolišu, Tibela Landeka Dragičević, Dijana Grgas i Tea Štefanec

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 10:00 - 10:30

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji:

Ukoliko se pitate što se zbiva s antibioticima nakon što ih konzumirate, ova radionica je za vas. Na interaktivan način prikazat će se kako antibiotici dospijevaju u vodeni okoliš, i kako utječu na prirodu oko nas. Glavni cilj radionice je da se sudionici upoznaju s nevidljivim putovima i sudbinom antibiotika nakon njihove konzumacije.

 

Biografija:

Prof. dr. sc. Tibela Landeka Dragičević redovita je profesorica u trajnom zvanju na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnica  je Laboratorija za biološku obradu otpadnih voda. Znanstveno područje rada je biotehnologija, mikrobna ekologija, biološka obrada otpadnih voda, bioremedijacija.

Doc. dr. sc. Dijana Grgas radi u Laboratoriju za biološku obradu otpadnih voda na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2009. godine. Doktorirala je 2015. godine na temu Istovremeno uklanjanje dušika i fosfora iz otpadne vode pri anoksičnim uvjetima. Znanstveni interes joj je biološka obrada otpadnih voda.

Tea Štefanac mag. ing., asistentica je u Laboratoriju za biološku obradu otpadnih voda na Prehrambeno biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2017. godine. Na istom je fakultetu diplomirala molekularnu biotehnologiju 2016. godine. Područje rada joj je biološka obrada otpadnih voda, a trenutno je doktorand na poslijediplomskom doktorskom studiju Biotehnologija i bioprocesno inženjerstvo, te intenzivno radi na izradi svoje disertacije.