Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Što WMO-u znači DHMZ i što DHMZ-u znači WMO, Kornelija Špoler Čanić i Ivana Grljak

Datum i vrijeme:

Organizacija:
SNIMKE

Vrsta događanja:
SNIMKA - Prezentacija

Publika:
5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole

Detalji:

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) međuvladina je organizacija i specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda za meteorologiju i hidrologiju sa sjedištem u Ženevi. Osnovana je 1950., a prethodila joj je Međunarodna meteorološka organizacija, osnovana prije 150 godina (1873.), za razmjenu meteoroloških podataka i istraživanja. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), predstavnik je Republike Hrvatske u WMO-u od 1992. godine. DHMZ u svom radu slijedi standarde WMO-a, dok WMO svakodnevno prima podatke iz nacionalnih meteoroloških i hidroloških službi, a jedna od njih je DHMZ.

p>https://www.youtube.com/watch?v=F8a-spekh_g

 

Biografija:

Kornelija Špoler Čanić meteorologinja je zaposlena na DHMZ-u od 2002. godine. Popularizacijom znanosti kontinuirano se bavi od Festivala znanosti 2005. godine na kojem sve do danas drži  radionice, predavanja, priprema izložbe, videa…za djecu i sve koji se tako osjećaju. Jedna je od pokretačica uspješnog projekta Mala meteorološka radionica te jedna od autorica slikovnice pokusa Mali meteorolog. 

Ivana Grljak je diplomirana politologinja zaljubljena u prirodu i pisanu riječ. Iskustvo u odnosima s javnošću i marketingu stjecala je na različitim poslovima, a najviše je uživala kada je imala priliku osmišljavati i provoditi projekte i događaje za djecu i mlade. Dječji entuzijazma i veselje ponukali su ju na pisanje slikovnica, a dolazak u DHMZ-u 2022. već ju je  inspirirao za mnoštvo novih i zanimljivih priča.