Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

Kad se mreže umreže, Kornelija Špoler Čanić i Ivana Grljak

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 17:00 - 17:45

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Mala dvorana

Detalji:

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) privodi kraju svoju najveću modernizaciju u povijesti u kojoj modernizira sve tri motriteljske mreže: meteorološku, hidrološku i mrežu za trajno praćenje kvalitete zraka. Nove modernizirane mreže postaja omogućit će građanima kontinuirani pristup podacima mjerenja i njihovo  korištenje za potrebe poljoprivrede, prometa, industrije, turizma i obrazovanja. Njihova najvažnija uloga je unaprjeđenje sustava ranog upozorenja u pravovremenom informiranju i zaštiti stanovništva u slučajevima ekstremnih vremenskih prilika te doprinos prilagodbi na negativne posljedice klimatskih promjena.

Biografija:

Kornelija Špoler Čanić meteorologinja je zaposlena na DHMZ-u od 2002. godine. Popularizacijom znanosti kontinuirano se bavi od Festivala znanosti 2005. godine na kojem sve do danas drži  radionice, predavanja, priprema izložbe, videa…za djecu i sve koji se tako osjećaju. Jedna je od pokretačica uspješnog projekta Mala meteorološka radionica te jedna od autorica slikovnice pokusa Mali meteorolog. 

Ivana Grljak je diplomirana politologinja zaljubljena u prirodu i pisanu riječ. Iskustvo u odnosima s javnošću i marketingu stjecala je na različitim poslovima, a najviše je uživala kada je imala priliku osmišljavati i provoditi projekte i događaje za djecu i mlade. Dječji entuzijazma i veselje ponukali su ju na pisanje slikovnica, a dolazak u DHMZ-u 2022. već ju je  inspirirao za mnoštvo novih i zanimljivih priča.