Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ZAGREB - program FZ 2023. [.pdf]

BIOPLAnet (Institut POI), Zrinka Valentić, Iris Jašarević, Sara Kralj i Tin Valentić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 10:00 - 11:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5.i 6.razred osnovne škole, 7.i 8.razred osnovne škole, 1.razred srednje škole, 2.,3. i 4.razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji

U sklopu projekta BIOPLAnet udruge Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija (u daljnjem tekstu Institut POI) nabavljeni su uređaji za usitnjavanje plastike, primjerice čepova, te istiskivanje plastičnih komadića uz visoku temperaturu kroz istiskivač u odgovarajuće pripremljene oblike (kalupe).

Drugi dio bit će kuhanje bioplastike od sastavnica koje su osigurane od strane Instituta POI računajući ploče za zagrijavanje. Priprema bioplastike je uz vrlo nisku temperaturu oko 30˚C.

Aktivnost je pogodna za bilo koji uzrast, ali preporuča se osnovnoškolarcima.

 

Biografija:

Zrinka Valetić završila PMF, biolog, ekolog po struci te radi od 1997. godine u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornoga uređenja na poslovima ocjene i procjene utjecaja na okoliš planiranih zahvata, provedbi međunarodnih i nacionalnih projekata i aktivnosti, pripremi odgovarajućih zakonskih i podzakonskih akata s tim u svezi, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture od 2019. do 2021. na poslovima sigurnosti plovidbe te početkom 2021. godine prelazi na radno mjesto voditeljice pripreme i provedbe projekata u udruzi Institut POI. Stekla je izuzetno iskustvo tijekom rada u ministarstvima kao volonter na projektima HORIZON 2020, Make-it, DOIT i dr. koje primjenjuje u svakodnevnom pristupu sadašnjem radu.

 

Iris Jašarević nakon diplomiranja komparativne književnosti/informacijskih znanosti, smjer bibliotekarstvo, počinje raditi kao stručna suradnica, administratorica, na projektima udruge FabLab. Znanje o projektima stekla je volontiranjem i honorarnim apliciranjem Erasmus+ razmjena mladih diljem Europe.

 

Sara Kralj završila je srednju ekonomsku školu u Zagrebu, a  trenutno radi na poziciji financijskog administratora udruge FabLab, znanje i iskustvo stekla radom u knjigovodstvenom servisu kao samostalni knjigovođa.

 

Tin Valetić, rođen 1996. godine u Zagrebu, po završetku srednje škole 2014. godine, učlanjuje se u udrugu FabLab te sudjeluje u većini aktivnosti udruge, sve do 2020. godine kada se zapošljava na mjestu voditelja FabLab-a. Godine 2021. završava FabAcademy pod vodstvom profesora s MIT-a te službeno postaje instruktor FabAcademy tečaja uz tekuće obveze prema udruzi FabLab.