Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VUKOVAR - program FZ 2023. [.pdf]

Inspektor Rex, Jasmina Brkić i Karolina Dvojković

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 13:40 - 14:10

Organizacija:
Gimnazija Vukovar, Šamac 2, Vukovar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Učionica K14

Detalji:

Posljednjih godina sve su popularnije real – life igre traženja rješenja problema određene tematike kroz pronalazak tragova, rješavanje i povezivanje zagonetki, logičkih zadataka i otkrivanju šifri u zadanom vremenu. Ova radionica je osmišljena kao međupredmetna escape room igra u nastavi, koja sadrži zadatke povezane sa sadržajima iz matematike, fizike, engleskog jezika, općeg znanja i logike. Od sudionika se očekuje timski rad, komunikacija, primjena znanja, tolerancija i samoinicijativnost. Kroz radionicu se ostvaruje razvoj psihomotornih vještina, učenje istraživanjem, suradničko učenje, kreativnost i natjecateljski duh.
Cilj je radionice na zabavan način motivirati učenike da razviju pozitivan odnos prema matematici i fizici, odabirom odgovarajućih i inovativnih metoda podučavanja.

Biografija:

Jasmina Brkić rođena je u Vukovaru 1985. godine. Osnovnu školu, kao i srednju, I. Gimnaziju, završila je u Osijeku. Godine 2011. završila je Sveučilišni integrirani preddiplomski i diplomski nastavnički studij i time stekla naziv sveučilišne magistre edukacije matematike i informatike. Trenutno radi u Gimnaziji Vukovar kao nastavnica matematike. Tijekom svog školovanja, aktivno se bavila veslanjem, te dobila Priznanje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera za najuspješniju studenticu sportašicu za ostvarene sportske rezultate na europskom i svjetskom prvenstvu i osobit doprinos u razvoju sveučilišnog studentskog sporta
Karolina Dvojković nastavnica je fizike u zvanju izvrstan profesor savjetnik. Diplomirani je profesor fizike i politehnike s više od 20 godina rada u gimnaziji. Sudjeluje u različitim projektima, od lokalne do međunarodne razine. Iznimno je uspješna u mentorskom radu s učenima iz područja fizike i prirodoslovlja. Autorica je niza nagrađivanih stručnih radova, radionica, webinara. Redovito se stručno usavršava i surađuje sa stručnjacima i sustručnjacima na svim razinama, od lokalne do međunarodne.