Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VUKOVAR - program FZ 2023. [.pdf]

Alternativni fotografski procesi - Cijanotipija, Minja Mitrović, Nikolina Grgurević Prelec

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 12:50 - 13:30

Mjesto održavanja:
Gimnazija Vukovar, Šamac 2, Vukovar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Učionica K15

Detalji

Učenici će se upoznati s alternativnim mogućnostima izrade fotografije na različitim vrstama materijala (platno, papir, staklo) pomoću dvije kemikalije i utjecaja UV zraka (Sunce). Cijanotipija je fotografski proces koji daje sliku cijan plave boje. Proces je bio popularan u inženjerskim krugovima do sredine 20. stoljeća. Jeftin i jednostavan, postupak je omogućavao jednostavno umnožavanje i kopiranje velikih tehničkih nacrta. Na različitim tipovima predmeta (majice, platnene torbe, papir) učenici će izraditi suvenire za školsku Zadrugu.

Biografija:

Minja Mitrović (1996.), prof. likovne umjetnosti /minjamitrovic1@gmail.com, 0977572731/ (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost, smjer grafika). Održala je jednu samostalnu (2022. "Prostori djelovanja" Galerija SC, Zagreb) i niz skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Rumunjska, Makedonija...) Dobitnica je nagrada za svoj umjetnički rad na žiriranim izložbama. Članica školskog i županijskog natjecanja iz Likovne umjetnosti, 2023.

Nikolina Grgurević Prelec (1986.), prof. njemačkog jezika /ninagrgurevic@gmail.com, 0977308034/ (Filozofski fakultet u Osijeku, magistra njemačkog jezika i književnosti). Svoje radno iskustvo stjecala je u osnovnoj školi i Županijskom sudu u Vukovaru. Profesorica je njemačkog jezika u Gimnaziji Vukovar i voditeljica školske Zadruge.