Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Ekološki otisak/Ecological footprint

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 14:00 - 15:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Velika Gorica, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S2 – 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole S3 – 2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Ul. kralja S. Tomaševića 21

Detalji

Ekološki otisak (eng. Ecological footprint) je mjera koja se koristi za procjenu utjecaja ljudskih aktivnosti na okoliš, posebno na globalne ekosustave i klimatske promjene. Sudionici će izračunati svoj ekološki otisak koristeći web aplikacije na engleskom jeziku, proučiti različite izvore o navedenoj temi na engleskom i hrvatskom jeziku te raspraviti o mogućnostima smanjenja ekološkog otiska te provjeriti korelacije između ekološkog otiska i drugih parametara koristeći linearnu regresiju.

Biografija:

Kristian Golubić

Rođen je u Zagrebu, gdje se i školovao. Po završetku Gimnazije Lucijana Vranjanina 2009. godine upisuje Prirodoslovno – matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2014. godine diplomirao i stekao zvanje magistar edukacije matematike i informatike. Iste godine se zaposlio u Gimnaziji Velika Gorica na mjestu nastavnika matematike i informatike gdje radi i danas. Aktivno sudjeluje u pripremama učenika za Državnu maturu. 

Iva Rožić

Rođena je u Rijeci gdje se i školovala. Po završetku obrazovanja u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji upisuje Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjerove anglistika i povijest umjetnosti, gdje je 2011. godine diplomirala i stekla zvanje magistre edukacije engleskog jezika i književnosti i