Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Konstrukcija i razvoj proizvoda na primjeru malog mlina čekićara

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 12:00 - 12:30

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
predavanje, prezentacija, izložba

Publika:
4. razred srednje škole S4 - studenti

Lokacija (prostorija):
TRC i dvorište

Detalji

Prezentacija konstrukcije i razvoja proizvoda na primjeru malog mlina čekićara uz prikaz tipičnih znanja potrebnih za strojarsko konstruiranje što objedinjuje primijenjenu tehničku mehaniku, nauku o čvrstoći, elemente strojeva, teoriju konstruiranja, metodu konačnih elemenata i upotrebu općeprihvaćenih računalnih programa. Uz navedena područja, prikazana je važnost poznavanja tehničkih materijala, tehnologije, osnova dizajna i električnih strojeva. 

Ovako širok spektar znanstvenih područja od kojih je svako za sebe zahtjevno, čini strojarsko konstruiranje posebno izazovnom i atraktivnom disciplinom.

Biografija:

Gordan Grgurić, mag. ing. mech., strojarski konstruktor, zainteresiran za primjenjenu tehničku mehaniku, nauku o čvrstoći, elemente strojeva, metodu konačnih elemenata te ostala znanja neophodna za snalaženje u općim strojarskim konstrukcijama. Uz profesionalne interese vezane za strojarstvo, zanima se za tehničku kulturu općenito i odnos čovjeka, tehnike i tehnologije. Član je Elektrotehničkog društva Zagreb.