Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Uloga pasa i dronova u kriznim situacijama

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 13:00 - 14:00

Organizacija:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Prezentacija

Publika:
S2 – 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole S3 – 2., 3. i 4. razred srednje škole PP – djeca s posebnim potrebama S4 - studenti

Lokacija (prostorija):
TRC i dvorište

Detalji:

Godišnje više desetaka osoba nestane u neurbanim područjima Republike Hrvatske. Odgovornost traganja za njima je na HGSS-u. Kako bi traganje u prirodi i time spašavanje bilo što učinkovitije koriste se brojni resursi i najnovije tehnologije. 

Nezamjenjiv je dio toga čovjekov najvjerniji životinjski prijatelj, pas. Najvjerniji resurs sa šestim čulom u kombinaciji s modernim tehnologijama i bespilotnim sustavima (dronovima) svakako donosi uspjeh u traganju i spašavanju u prirodi. 

Biografija:

JOSIP GRANIĆ Rođen 30.05.1983. u Splitu.Trenutno obnaša funkciju izvršnog pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Tijekom svog djelovanja u HGSS-u obnašao je funkciju pročelnika HGSS Stanice Slavonski Brod i do 2018. pročelnika Komisije za spašavanje na vodama i poplavama, te od 2018. do 2022. godine funkciju pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Predaje na brojnim tečajevima i edukacijama u RH i inozemstvu na temu spašavanja, sigurnosti, kriznog menadžmenta, civilnog društva.  Dobitnik je priznanja Ponos Hrvatske za 2007. godinu i odlikovanja Republike Ukrajine za hrabrost za djelovanje u potresu na Banovini.