Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

Kako riješiti bilo koju jednadžbu (s jednom nepoznanicom na skupu realnih brojeva)

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 15:00 - 16:00

Organizacija:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
S3 - 2., 3. i 4. razred srednje škole S4 – studenti

Lokacija (prostorija):
Dvorana TRC - dvorište

Detalji:

Prezentacija predavanja/files/file/2023/Kako-rije%C5%A1iti-bilo-koju-jednad%C5%BEbu.pdf

Đacima će biti pokazano kako kombinacijom kvalitativnog, analitičkog i numeričkog pristupa mogu riješiti bilo koju jednadžbu s jednom nepoznanicom u skupu realnih brojeva. Time im se bitno proširuje mogućnost rješavanja jednadžbi koja je u srednjoj školi ograničena na analitički pristup, pokazuje im se vrijednost kvalitativnog i numeričkog pristupa rješavanju problema i priprema ih se za rješavanje stvarnih problema u njihovoj budućoj struci.

 

Biografija:

Boris Čulina je rođen u Šibeniku 1959. godine. U Splitu je završio osnovnu školu i gimnaziju, na Sveučilištu u Zagrebu  stekao diplomu dipl. ing. matematike, te magistrirao i doktorirao u području prirodnih znanosti, polje matematika.

Predavao je matematiku u osnovnoj i srednjoj školi, od 1990. do 2005. godine  na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje  u Zagrebu, a od 2005. godine predaje matematičke predmete na Veleučilištu Velika Gorica u Velikoj Gorici u svojstvu profesora visoke škole u trajnom zvanju.

Koautor je udžbenika iz matematike od petog do osmog razreda osnovne škole, kao i desetak udžbenika iz visokog obrazovanja. Njegov znanstveni interes je vezan za matematičku logiku, zasnivanje matematike i znanja uopće.Više se može saznati na linku https://understandingmath.academy/about-2/