Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

„Mačak u vreći“ (frazemi)

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 12:30 - 13:15
petak 28.4.2023., 13:30 - 14:15

Organizacija:
Ekonomska škola Velika Gorica, Ulica Kralja Stjepana Tomaševića 21, Velika Gorica

Vrsta događanja:
Radionica i prezentacija

Publika:
S2 – 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole S3 – 2., 3. i 4. razred srednje škole PP – djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Ul. kralja S. Tomaševića 21

Detalji:

U radionici će biti prikazani frazemi u hrvatskom jeziku povezani sa životinjama kao glavnom sastavnicom. Također će biti prikazani i frazemi iz područja novinarstva i ekonomije. Sudionici će sudjelovati u radionici, otkriti što su frazemi, objašnjavati značenje frazema te će odigrati kviz.

Biografija:

Sanja Mirenić studirala je na  Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti i pedagogije. U Ekonomskoj školi Velika Gorica radi kao nastavnica hrvatskog jezika. Od 2018.godine je i profesor mentor. Redovito se stručno usavršava te vodi Literarno-recitatorsku i Novinarsku skupinu. S učenicima sudjeluje u različitim projektima, natjecanjima i smotri LiDraNo.

Ivančica Kovačić studirala je  na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti i slovačkog jezika i književnosti. U Ekonomskoj školi Velika Gorica radi kao nastavnica hrvatskog jezika. Redovito se stručno usavršava te vodi Novinarsku skupinu. S učenicima sudjeluje u različitim projektima, natjecanjima i smotri LiDraNo.